Мартин Димитров: От 1 юли трябва да стартира мярката за подкрепа за горивата

  • 01 юни 2022 10:17

  • 512
  • 2
Мартин Димитров: От 1 юли трябва да стартира мярката за подкрепа за горивата
© Кадър Nova News
Слушай новината Слушай новината

"От 1 юли мярката за подкрепа от 25 стотинки на литър гориво трябва да стартира за най-евтините горива - бензин и дизел. Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, енергиен експерт и депутат от "Демократична България".

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 152

Според него мерките ще имат благоприятен ефект, ще подпомогнат хората в трудната ситуация. "България трябва да се движи по пътя на възприемане на еврото - носи повече сигурност, инвестиции и икономически растеж. Отсега трябва да започнем с техническата подготовка, както и да правим анализи. Нужна е и информационна кампания, защото цари масова дезинформация и всяване на страхове", сподели Димитров. 

Александър Иванов от ГЕРБ с остър коментар за мерките на правителството

По думите му е напълно възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно. "Критерият за инфлация позволява по-широко тълкуване и трябва да сме готови. Забавянето не е фатално, трябва да сме готови", посочи той.

За него министър Константинова не е права за бежанците, защото бягащите от войната не заслужават такова отношение. "Няма право да си изпусна нервите. Усилията трябва да бъдат насочени към предлагане на решения за тях, те са жертвите и трябва да бъдат интегрирани. Не толкова да им бъдат давани помощи, колкото работа. Контрапродуктивно е да се иска оставката й", смята депутатът.

Теодора Александрова
512 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нико

2022.06.01 | 15:45

2
Айде да се спре вече този, че вече е много досаден. На всяка манжа да е подправка.
плевен

2022.06.01 | 12:15

1
изчезвай поп умрял вън

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини