Експерти: Различни тарифи за ток според консумацията няма да помогне на най-бедните

  • 30 май 2022 08:25

  • 408
  • 3
Експерти: Различни тарифи за ток според консумацията няма да помогне на най-бедните
© Кадър - Нова телевизия

По отношение на електрическата енергия и това да има различни тарифи според консумацията, това е правено и не е проблем да се направи. Друг е въпроса какъв ще е ефекта. Това каза експертът Валентин Колев в ефира на Нова телевизия.

Според него трябва да се внимава с регулирането на цените на тока и парното, защото инфраструктурата може да бъде претоварена. "Може да стане така, че хората да минат изцяло на отопление на ток. Но инфраструктурата може да не издържи", каза той.

"За разлика от горивата, потреблението на ток не се определя от това колко сме богати. С тази мярка няма да помогнем на тези, които наистина не могат да си платят сметките, а на всички", каза от своя страна Констанца Рангелова от Центъра за изследване на демокрацията.

Валентин Кънев заяви, че това са идеи от социализма, но предвид ситуацията, това е добър вариант.

Шок цени? Как ще си плащаме сметките за ток и парно

"Но се опасявам това да не остане и в бъдеще. Надявам се след като се стабилизира пазара, тази мярка да отпадне", каза той. Колев добави, че по времето на социализма така са се карали хората да пестят енергия.

"Социалното министерство трябва да предвиди субсидия за енергийно бедните", категоричен беше той.

"Ако искаме да пестим енергия, трябва да инвестираме в енергийна ефективност - да санираме повече сгради, за да намалим консумация в бъдеще", каза от своя страна Рангелова.

 

 

Калина Христова
408 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.05.30 | 11:43

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062
само да питам

2022.05.30 | 10:16

2
някой да не е експерт??!!!!!!!!
умен експерт

2022.05.30 | 09:32

1
ние сме в евро комунизъма, до две години ще има и перестройка

Добави коментар

Водещи новини