Димитър Манолов: Обмисля се разделяне на цената за битово потребление на ток и на вода

  • 16 май 2022 17:14

  • 1179
  • 2
Димитър Манолов: Обмисля се разделяне на цената за битово потребление на ток и на вода
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Градският транспорт в страната беше тежко ударен от Covid кризата и от увеличените цени на горивата и електроенергията. Тези предприятия са на дъното. Според европейския регламент правителствата трябва да компенсират тези неблагополучия за всички услуги от обществен интерес. Но правителството не е направило нищо по темата".

Това обясни пред БНР Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване, президент на КТ "Подкрепа", във връзка с планирания за сряда (18 май) протест в столицата.

И поясни, че ще бъдат блокирани три кръстовища в София – на Сточна гара, на Петте кьошета и на Лъвов мост.

"След това протестът ще спре при Министерския съвет и пред Министерството на финансите".

Мика Зайкова пред novini.bg: Инфлацията изяжда доходите на работещите и на пенсионерите

В предаването "Нещо повече" Манолов заяви намерение на кабинета за разделяне на цената за битово потребление на електроенергията:

"По-ниска цена за покриване нормални човешки нужди и такава за "луксозно потребление". Една цена да се плаща и за водата - да се изкъпеш, да пиеш вода, да си изпереш, да си измиеш цените, а друга цена - за да си напълниш басейна".

Той посочи, че инфлацията у нас е не по-малко от 13%. И подчерта, че обсъждането на актуализирането на бюджета за тази година вече се забавя.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1179 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гого гого

2022.05.17 | 12:55

2
Господа мърсоли - тоя филм с компинсациите и индексациите го гледахме 90 - те години по времето на БСП - и резултата беше че заплатите паднаха до 8 - 10 долара на месец - не ни трябват индексаций господа олигофрени - трябва ни лека и тежка промишленост и евтини суровини - без значение от къде са - не ни трябват голи американски пишки - пърдон обещения исках да кажа.
ГЕОРГИЕВ

2022.05.16 | 17:35

1
ОПРАВЕТЕ ИКОНОМИКАТА ДА ПРОИЗВЕЖДА НЕГРАМОТНИЦИ!

Добави коментар

Водещи новини