КЕВР утвърди цената на природния газ за месец май

  • 13 май 2022 20:22

  • 3607
  • 6
КЕВР утвърди цената на природния газ за месец май
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за май месец, става ясно от съобщение до медиите.

Тя е с близо 14% по-висока или 162,17 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

„Основната причина за увеличението е едностранното спиране на доставките от страна на „Газпром“. В изключително кратки срокове общественият доставчик „Булгаргаз“ предприе действия за осигуряване в пълен обем на заместващи количества от нови доставчици, покриващи изцяло нуждите на българските потребители“, посочват от КЕВР.

Те допълват, че поради приключването на отоплителния сезон изменението на цената ще има минимално отражение върху сметките на битовите потребители.

„Очаква се в началото на следващата седмица, след финализиране на търговските преговори по доставка и транспорт на втечнен газ, „Булгаргаз“ да внесе  официално заявление с предложение за цена за месец юни“, посочват от КЕВР.

"Булгаргаз" предложи на КЕВР цена на газа

„За първи път България ще бъде 100% енергийно независима по отношение на доставките на природен газ от Русия. Дори и в тази извънредна ситуация „Булгаргаз“ осигурява необходимите количества за всички потребители  и няма да има ограничаване на консумацията. Това е изключително добра новина, предвид кратките срокове за реакция след едностранното спиране на доставките от „Газпром“, подчерта председателят на КЕВР Станислав Тодоров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3607 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.05.13 | 22:32

4
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните
Подкрепяй който си искаш

2022.05.14 | 05:36

6
На никой не му пука за теб глопакоу.

2022.05.13 | 20:33

1
Еее най-накрая можем да спрем да ревем за малко. Другия месец ще дойде от САЩ газта и готово.

2022.05.13 | 22:45

5
В момента строим атлантически поток, всеки момент ще е готов, засега само в метавселената.

2022.05.13 | 21:10

3
И всичко поевтинява!
/.,

2022.05.13 | 20:38

2
да ама тате каза друг ПЬТ

Добави коментар

Водещи новини