Драгомир Стойнев: От БСП настояваме за необлагаем минимум, това ще подпомогне работещите хора

  • 12 май 2022 08:30

  • 857
  • 8
Драгомир Стойнев: От БСП настояваме за необлагаем минимум, това ще подпомогне работещите хора
© Кадър NOVA

Необходими са по два танкера на месец, ако не получаваме природен газ от другаде. Нека не забравяме обаче и азерския газ, който получаваме. Това заяви Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия.

Според него има неясно около формирането на крайната цена за газа: “Когато става въпрос за кораб, може да има много неизвестни. Може да има забавяне”.

“Много държави са резервирали конкретни количества. От Алжир например заявиха, че нямат свободен капацитет за други държави. В момента една Германия не може да се споразумее с Катар. Ако решим да правим сделка за 20 години, трябва да отменим Зелената сделка”, обясни той.

Стойнев каза, че не приема обвиненията на опозицията, че се действа извън рамките на ЕС.

“Ако през лятото бъде построена гръцката връзка, ние ще можем да внасяме газ и от Азербайджан. Заедно с руския и втечнения постигаме диверсификация”, каза депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Рамадан Аталай: Няма как втечненият газ да е по-евтин от тръбния, защото разходите за доставка го оскъпяват

Според него големият въпрос е защо не се изгражда “Бургас-Александруполис”: “Ако го бяхме направили, можехме да внасяме директно петрол в “Лукойл” освен руския”.

По думите му има забавяне на европейската политика за общи доставки на горива. Той определи като грешка отказът от доставка на руски газ.

Относно антикризисните мерки каза, че те все още са в процес на уточняване: “Ние от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е искаме да се намали ДДС на основните храни. Това искане се подкрепя от ИТН. Искаме да има и необлагаем минимум. Това ще подпомогне всички работещи хора. Колегите от коалицията са против това по идеологически причини, защото го виждат като първа стъпка към отмяната на плоския данък”.

Стойнев подчерта, че българският бизнес е подпомаган с мащабни мерки, които не са типични за Европа.

Теодора Александрова
857 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.12 | 11:15

8
АБЕ БСП ...., АБЕ ...МАААРШ БЕ ....ЕЙЙЙ...
СВИ НЬО

2022.05.12 | 10:39

7
ДОКОГА ЧУЖДИТЕ ФИРМИ ЩЕ ПЛАЩАТ 10% ДАНЪК БЕ! ДА ГО НА ЧУКАМ НА МАЙКА ТИ В ГАДНАТА МУЦУНА БЪЛГАРСКА!
А∆¶®™А★©*°°

2022.05.12 | 09:29

6
ДЕСЕТ МИЛИАРДА ГИ НЯМА САМО ПРИ ВАЩО ПОЯВЯВАНЕ В ПАРЛАМЕНТА .... ММММММАМИЦАТА ВИ И БЕТЕРИ...

2022.05.12 | 09:18

5
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУУУРВИИИИИИИ

2022.05.12 | 08:48

2
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните

2022.05.12 | 09:18

4
КУУУУУУУУУРВООООООООО

2022.05.12 | 09:03

3
Точно казано. Браво
Еми...

2022.05.12 | 08:32

1
Значително по-умно решение е пряка субсидия.

Добави коментар

Водещи новини