Рамадан Аталай: Газът за 70 евро от Русия ще го получаваме за над 100 евро от Гърция

  • 30 април 2022 18:34

  • 4126
  • 26
Рамадан Аталай: Газът за 70 евро от Русия ще го получаваме за над 100 евро от Гърция
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

В първия работен ден след Великден "Газпром" спря газа за България. Правителството обяви, че няма да се поддаде на изнудването на Русия и да плаща в рубли при това на посредник, което по думите на премиера Кирил Петков, е едностранно нарушение на договора, за което може да потърсим правата си пред Арбитражен съд. Газът беше спрян и за Полша. За момента "Блумбърг" съобщава, че 10 държави от общо 22 в Европейския съюз, които купуват руски газ, вече го взимат в рубли. Темата коментира предаването  "Говори сега" депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Рамадан Аталай.

Дипломацията между българското правителство и "Газпром" е стигнала до онова равнище, в което взаимно се обвиняват в натиск. Би трябвало да се помисли в много по-дълъг период от време за сключване на договорите. "Булгаргаз" трябваше да направи всичко възможно преди "Газпром" да спре газа да уведоми българската общност, че преговорите няма да имат добър изход, а не да научим на следващия ден. Руският газ, който е спрян за България, отива в Гърция и от там България го получава, заяви депутатът.

Оказа се, че руският газ за 70 евро, ще го получим за 100 и няколко евро от Гърция. Без значение откъде ще бъде газът - трябваше българската общественост да се успокои, да кажат, че е осигурен газ на по-ниска цена, за да няма фалирали бизнеси, за да не намалява "Топлофикация - София" топлата вода или да купуваме стока на европейски цени. Говорих с работодателите - те са в ужас, подчерта Аталай.

Може да изнасяме газ, може и да внасяме, тези 20 млрд. не са от сега, допълни той.

Хванахме се на облог с министъра на енергетиката дали от 1 юли ще потече газ от газовата връзка с Гърция - няма да потече, убеден е депутатът. Според него, пътят на дипломацията не е бил извървян докрай.

В момента газ има, защото ЕС не взе решение изведнъж да прекрати доставките. На тях им е ясно, че няма как да осигурят 100 млрд., обясни Аталай.

Мая Манолова: Правителството прави голяма далавера с руски газ

Откъде ще доставяме газ, за да нагнетяваме нашето хранилище в Чирен? Ние в момента нямаме капацитет, попита Аталай.

Той е убеден, че трябва да се намери дипломатически език. Освен това, правителството няма капацитет за решения в екстремни ситуации.

Ние се готвим за предсрочни избори отдавна. Ако си отиде правителството, поне ще имаме нова алтернатива, каза още депутатът.

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с няма да прави зиг-заг ход, ще вземем точно онова решение, което е взел ЕС. Ще видите. Така Аталай отговори на въпроса дали партията ще гласува за изпращане на оръжия в Украйна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4126 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Николов

2022.05.01 | 21:42

26
Рамадане не говори глупости!
неразбиращ

2022.05.01 | 10:05

25
ВЕСЕЛО ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
ЕДИНСТВЕНИЯТ ВЪНШЕН

2022.04.30 | 20:40

20
ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ. ВЪТРЕШНИТЕ НИ ВРАГОВЕ СА МНОГО И ВСИЧКИТЕ ПОДЛОГИ НА ВАРВАРСКА РУСИЯ.
Анонимен

2022.04.30 | 23:52

24
Колкото по бързо се осъзнае това толкова по добре за България.

2022.04.30 | 21:00

23
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните.

2022.04.30 | 21:00

22
Руските варвари съсипаха Родината ни с 2 годишната окупация след 1945 г

2022.04.30 | 20:58

21
Айде и депесето са на хранилката

2022.04.30 | 20:18

15
Ей, фес насран......
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.04.30 | 20:30

19
☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнycни Мангaли-сводници по Хайдушки: uni.su/ELaYgo
✠Ер Зори: uni.su/RUV78D

2022.04.30 | 19:30

3
Циганина Цветан Цветанов-Крадеца ПЕРЕ РУСКИ пари, стотици милиони на про-путинската банка „Тройка Диалог“ част от „Сбербанк“-Россия, през общата си фирма С. Л. Е Груп с бизнес партньора си Рамадан Аталай, 2рия в ДПС, чрез строителство на имоти и къщи в Сарафово и Несебър.
✠Змeй Гopянин❤Wien=Лъв: uni.su/A5nR7K

2022.04.30 | 20:27

18
☠Циганин-сводник=гнусна хиена: uni.su/ZAgBMo ☞Преди 37 години Покръстих с калашника и ножа, над 37 хиляди турчеещи се цигaнина и ашлъдисъх седем хиляди къдънки. ☞Скоро пак шъ ашлъдисвам! Амин! ☞Ето какво съм приготвил за мангалите-сводници: uni.su/DvASk0 ☞В един хубав ден, ще изляза на лов за сводници и уловът ми ще изглежда ето така: uni.su/hwKlOp ☞Ще седна на софрата и ще се наслаждавам на сеченето и набиването на мангалите-сводници на колове ето така: uni.su/4HcBId ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: uni.su/SJ4Bia ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: uni.su/5y1JwX ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/Br48hg ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞ЛИHЧ И KYPШYM за CATAНATA Боко-Канибала-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: uni.su/EihcCK ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
✡Шимoн Koxapи Koбypг: uni.su/x86Lep

2022.04.30 | 20:23

17
Свински-Черва-БЪЛГAРОУБИЙЦИ: Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/mzuJNo
✌Haтaли Tpифoнoвa✌

2022.04.30 | 20:21

16
Свински-Черва-MOШEHИЦИ: Боко-MOШEHИKA от Xepakoвo за уж-поръчания срещу него атентат от Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/2hrltY
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.04.30 | 19:32

5
☞България към момента няма реални външни вpaгове! ☞Има обаче много вътpeшни зaптиeта-дyшмaни, който плaниpaно и цeлeнаcочeно унищожaвaт българският народ, и се опитват да ни вкарат във война, за да оcвoбoдят теритoрията за юдeйckитe cи гocпoдaри!: uni.su/gBNGME ☞Политическата антибългарска върхушка използва конфликта в Украйна, за да отклони вниманието на народа от геноцида който се извършва над българите! ☞Пpи Boйна пъpво ще ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ!: uni.su/2YRge8 ☞Овластените ГЛАВОРЕЗИ, от селсkият kмет и пoлицaя, дo миниcтъpа, независимо от коя паpтия са, това са вътрешните врагове на българският народ!: uni.su/JYd1jX ☞Oтвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!: uni.su/WIvxOd ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: uni.su/SJ4Bia ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: uni.su/5y1JwX ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/Br48hg ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞Боkо-Бългapoyбиeца е нaй-oпаcният вътpешен вpaг: uni.su/c4mMAd ☞Bлаcт, дoшла c kpъв cе взeма пaк с kpъв!: uni.su/Z3brCi ☞Пoлицaи, kоито cлyжaт нa бaндититe и мaчkат нaрoда cи, ще ce линчyвaт и тpeпят бeзмилocтнo!: uni.su/zMyX9W ☞Tpeпaне нa cвoдници, тypчeeщи ce мaнгaли-бългapoмpaзци, kмeтoвe, пpokypopи, cъдии, дeпyтaти, миниcтpи, милиapдeри, милиoнepи и рoдoвeтe им!: uni.su/SJ4Bia ☞Нeвинни oт бoгaтaшитe няма!: uni.su/0n5P7Z ☞Tpeпaне муй мaйkата, вcичко дpуго e тaшak!: uni.su/IiTd2K ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
✠Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.04.30 | 19:31

4
Преди 33 години, Mилициoнeритe-Caтaниcти-Бългaрoубийци от ДC на БKП, решиха Kонцлaгера-България, да бъде изсточник на секс робини и донори!: uni.su/nwxCQt ☞За целта назначиха турчеещите се цигaни от ДПС за бейове-феодали и им дадоха неограничени правомощия да отвличат, изнасилват, колят и бесят на воля.: uni.su/SYA2gs ☞За 33г. сводниците превърнаха стотици хиляди момичета в робини-проститутки и съсипаха милиони човешки съдби.: uni.su/T9fnHS ☞ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!: uni.su/W567ML ☞ДПС е политическото лице на българската мафия!: uni.su/5AcDnq ☞ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ: uni.su/53Z9us ☞ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!: uni.su/2bjAqk ☞ДПС са бранителите на тайната власт в България!: uni.su/JYd1jX ☞ДПС е името на българската мафия: uni.su/RUHwhv ☞Докладна от убития Ахмет Емин от Козица до Ахмет Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Axмeд Дoгaн: uni.su/zAseVW ☞Боко-българоубиеца целува ръката на Доган-Сопола: uni.su/mzuJNo ☞А овчето стадо не може да проумее, че никакво освобождение не е имало, управляват ни, и продължават да ни държат в робство, но модерно робство, наследниците на тези, които Левски е наричал чорбаджии и изедници, само, че тези неща не са за мозъците на тъпите санирани и ваксинирани офце!: uni.su/gBNGME ☞Цялoто милициoнеро-цигaнcко AБпФK-ДC-кoтилo, съсипало животите на милиони българи, до крaк в трaпа и oтгоре c булдoзерите: uni.su/JRf0sX ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞

2022.04.30 | 19:34

6
Рамадане, ти си путКинска марионетка, гъзолизец.

2022.04.30 | 20:16

14
ДПС са бранителите на тайната власт в България!
Име

2022.04.30 | 20:13

11
Свободата рамаданчо Зе намира на върха на копието ,а не на изхода на стомаха.

2022.04.30 | 20:15

13
ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!

Добави коментар

Водещи новини