Депутат от ГЕРБ: При нашето управление, българските енергийни дружества бяха на печалба

  • 28 април 2022 12:34

  • 490
  • 4
Депутат от ГЕРБ: При нашето управление, българските енергийни дружества бяха на печалба
© Кадър Nova News
Слушай новината Слушай новината

"Когато ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в управляваше, българските енергийни дружества бяха на печалба. Всички връзки със съседни държави се развиваха, изграждаха се нови и се усъвършенстваха технологично. Сега вече може да има реверсивно преминаване на газ - от различни доставчици и страни. През тръбите може да тече обем от 40 млрд. куб метра годишно, 15 пъти повече от необходимия за потреблението. Вземаме и милиарди левове от транзитно преминаване от "Газпром". Това заяви Александър Иванов, депутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДС за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Той призова да реши проблема с доставките на газ без посредници. "Някой е намерил тази "врътка", нови фирми да се настанят в енергийната система на България и българските граждани да плащат на тях по-скъпия газ заради комисиони на посредници. Властта лъже българите", коментира той.

Добрев: България няма да остане без газ, ние консумираме едва 2% от износа на Русия за Европа

По думите му газ ще има, вероятно пак от Русия, въпросът е на каква цена. "Другите държави в Европа намериха решение - да плащат чрез схемата с превалутиране. Притеснително е да нямаме възможност и ние да го правим. България има договор, който обезпечава нашите нужди от газ. Само се дават обещания, но всичко ще става по-скъпо", подчерта Иванов.

Теодора Александрова
490 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иван Андонов

2022.04.28 | 17:06

4
По време на вашето управление продължихте с кражбите и разпадът на държавата

2022.04.28 | 13:26

3
Само по документи. По принцип са били на печалба, дефакто обаче сте ограбили народа

2022.04.28 | 12:54

2
Печалбата остава за Боко,народа нищо не видя.
Знам

2022.04.28 | 12:38

1
Видяхме чекмеджето

Добави коментар

Водещи новини