Хотелиери в Балчик са пред фалит, не са получили помощта за украински бежанци

  • 18 април 2022 09:00

  • 656
  • 3
Хотелиери в Балчик са пред фалит, не са получили помощта за украински бежанци
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, след като и до момента не са получили помощта от 40 лв. от държавата.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6599

Собственици на места за настаняване в Белия град, бяха сред първите, отворили базите си за бягащите от войната украински граждани. Втори месец служителите им са без заплати, а сметките за ток трябва да бъдат платени до 20 април.  

Втори месец хотелите в Балчик, настанили повече от 1200 украински граждани, разчитат само на собствени средства, които са отдавна изчерпани, споделя управителят на хотел Пламен Козарев.

"Накрая на месеца ще трябва да бъде преустановено електричеството в моя хотел, ще трябва да освободя персонала, да ги пусна в неплатена. Същевременно бежанците, по същия начин, ще трябва да им търся някъде място в други хотели при колеги."

За плащане не чакат само сметките за ток, посочи друг управител на хотел Христо Желев.

От началото на войната в Украйна през област Добрич у нас са влезли близо 53 000 бежанци

"Стана време да плащаме заплати на персонала, имаме разходи към доставчици още непокрити доста, пране, консумативи, въобще са хиляди неща."

Христо Желев е кандидатствал за кредит, други негови колеги също търсят вариант да намерят средства. Заради забавянето на плащането хотелиери са започнали да отказват да настаняват повече украински граждани, допълва Христо Желев.

Радина Лазарова
656 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сашко свинята

2022.04.18 | 09:53

3
Гонете блядовете
мишо

2022.04.18 | 09:51

2
Приемането, настаняването и контрола за бежанците е работа на държавата. Който се е набутал без да му е работа за да вземе едни пари да спре да реве. И е крайно време туристическия бизнес да спре да реве ами да се оправя сам както всички останали бизнеси и хора в България. Има много по-важни неща от развлеченията и харченето на пари за кръчми и туристически услуги.

2022.04.18 | 09:28

1
Ами няма да получат пари. Те са приели бежанците като доброволци. Фондациите координиращи процеса не са ви обяснили добре, затова юес посланика ви благодари, за обслужени клиенти не се благодари.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини