Въздушните превозвачи могат да кандидатстват за финансова подкрепа

  • 14 април 2022 10:42

  • 176
  • 0
Въздушните превозвачи могат да кандидатстват за финансова подкрепа
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

От 10.00 ч. днес въздушните превозвачи с оперативен лиценз на превозвач от Общността с разрешение за превоз на пътници, издаден от главния директор на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" могат да кандидатстват за безвъзмездна държавна финансова подкрепа. Крайният срок за подаване на заявленията е до 16.30 ч. на 26 април 2022 г. Заявленията се подават в деловодството на Министерството на транспорта и съобщенията (МТС).

Документите за кандидатстване могат да бъдат намерени в раздел "Актуална информация за COVID-19" на интернет страницата на Министерството на транспорта и съобщенията.

Еврокомисията пак одобри държавна помощ за туроператори от 35 € на седалка

Осигуряването на финансова подкрепа за въздушните превозвачи е по процедура "Схема за предоставяне на безвъзмездни средства на въздушните превозвачи с оперативен лиценз на превозвач от Общността с разрешение за превоз на пътници, издаден от главния директор на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", съобщиха от МТС

Общият размер на финансова помощ по схемата е до 60 милиона лева национално финансиране със средства от държавния бюджет.

Последвайте канала на

Калина Христова
176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини