Николай Василев: Когато някой идва с предложение за 1 млрд. долара инвестиция, трябва да го считаме за читав

  • 30 март 2022 17:51

  • 5511
  • 7
Николай Василев: Когато някой идва с предложение за 1 млрд. долара инвестиция, трябва да го считаме за читав
© Кадър: БТВ

Не съм свързан с компанията, с която България подписа меморандум, нито съм неин адвокат. В България за целия Преход най-голямата чужд инвестиция на зелено беше с Шишеджам в Търговище. Когато някой идва с предложение за 1 млрд. долара инвестиция трябва да считаме, че е читав. Това е една достойна инвестиция. Това заяви бившият министър на икономиката и на транспорта Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той призова да не бързаме да клепаме веднага един български гражданин, който е основател на компанията. „Ако имаше национален отбор от инвестиционни банкери в него щяха да влязат хора като Милен Велчев, Атанас Бостанджиев и Първолета Щерева“, подчерта Василев.

GEMCORP: Нямаме руски инвеститори, няма да участваме в завода за батерии, нито да използваме еврофондове

„Тази компания няма никакво намерение да строи завод за батерии, да печели обществени поръчки или да се възползва от Плана за възстановяване. Единственото вярно е, че има намерение да инвестира 1 млрд. долара у нас. Ако продължим с атаките има опасност те да се оттеглят от страната ни. Няма нито една копейка в техните акции. Имало е руски акционери, които са излезли преди две години. За момента опасенията не се оправдават“, обясни той.

Думите му са по повод обвиненията към кабинета, че си сътрудничи с фирма на руски олигарх.

Той подчерта, че не е впечатлен от управлението на страната до момента и не спести критиките си към предишните управляващи. „През 2020 г. се изхарчиха парите за ремонти, язовири и пътища, сега за какво се изхарчиха 9 млрд. лева не знам. Против съм всякакви дефицити и дългове. Подкрепям чуждестранните инвестиции. Ако имаме икономически растеж няма да има дефицит“, прогнозира Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон.

Мая Йорданова
5511 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Да бе, Никито

2022.03.31 | 21:13

7
Знаем те, че за парички всичко правиш! Пълна програма :)

2022.03.31 | 06:17

5
К.Я. напомня: В протоколите на трибунала в Нюрнберг от 20.02. до 07.03. 1946 г. е отбелязана следната информация, която да послужи на обвинението: „Преди отстъплението си от Мариупол германските окупационни власти изгориха всички 68 училища в града, 17 детски градини и Двореца на пионерите“. Още днес практически същото (без двореца на пионерите) вече извършиха Путиновите фашисти в същия град. Важна информация за бъдещия Нюрнбергски трибунал.

2022.03.31 | 06:18

6
БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГИЙНА И ТЕХНОЛОГИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ и “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!

2022.03.30 | 21:06

4
Той Милен Велчев не знае имената на гостите дето си кани по яхтите, колко пък да са му читави инвеститорите бе плешо ?

2022.03.30 | 20:53

3
И тои е в кюпа
натовски индианец

2022.03.30 | 18:58

2
че те в БГ дет откраднаха парите са над 1 милрд са няколко играчи
Ники мошенника

2022.03.30 | 18:52

1
...Когато някой идва с предложение за 1 млрд. долара инвестиция, трябва да го считаме за читав.... Верно ли бе Ники? вие с Милен Велчев така станахте милиардери. А не трябва ли първо да се провери дали има пари по сметките си, какъв е произхода на парите, къде е оперирал преди това или фирмата е създадена само с тази цел. МА ГОУЕМИ МЕРИНГДЖЕИ СТАНАХТЕ БЕ.

Добави коментар

Водещи новини