Новият шеф на КЕВР не очаква драматична промяна в цените на тока след падане на мораториума

  • 10 февруари 2022 14:13

  • 927
  • 1
Новият шеф на КЕВР не очаква драматична промяна в цените на тока след падане на мораториума
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров не очаква драматични промени в цените на тока след падането на мораториума. Това заяви той пред медиите, след като прие поста от предшественика си Иван Иванов.

КЕВР с нов председател

"Основният двигател на искането за увеличаване на цените, а именно повишените разходи за високи технологични загуби на енергоразпределителните дружества, вече е неутрализирано от намесата на правителството. Моето очакване е да няма драматични промени в част електроенергия за битовия потребител", уточни той. 

Председателят на КЕВР отказа да прави детайлни коментари, тъй като все още не се е запознал подробно с данните. Тодоров открои три основни теми, върху които ще работи с екипа си. 

"Едната тема е мораториумът, който беше наложен от Народното събрание върху решението на КЕВР. Този мораториум, при желание на парламента, може да отпадне. Ние в кратко време ще сме готови с всички анализи, за да придобият увереност за това какво следва за енергоразпределителните дружества, производителите и потребителите. Същото се касае и за сектор "Топлоенергетика". Там мораториумът също замразява цените. Друг основен проблем са новите бизнес планове на ВиК дружествата. Те трябваше да влязат в началото на годината. Мораториумът има влияние и върху тях", посочи Тодоров. 

Депутатите отново гласуват мораториума върху цената на ток, вода и парно

Последвайте канала на

Теодора Павлова
927 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.10 | 15:07

1
Драматично няма ще се вдигне лекичко с 5-10%

Добави коментар

Водещи новини