181 лв. ръст на нужния месечен доход за 3-членно семейство

  • 03 февруари 2022 11:31

  • 1292
  • 1
181 лв. ръст на нужния месечен доход за 3-членно семейство
© Novini.bg

За двама възрастни и дете до 14 години през последното тримесечие на миналата година е бил необходим нетен месечен доход от 2066 лева.

Това каза онлайн пред журналисти Виолета Иванова, заместник-директор на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. Иванова представи изследването "Основни резултати от наблюдението на потребителските цени и заплата за издръжка, декември 2021", предава БТА.

По думите й нарастването от началото на годината е било със 181 лв.

Не виждаме намерение на правителството чрез внесения бюджет да компенсира дохода, който вече е загубен, каза Любослав Костов, директор на ИССИ.

Здравната вноска за безработните остава без промяна поне до края на март

Минималната работна заплата загуби своята покупателна способност през миналата година, но и от 1 април няма да може да си я върне, особено имайки предвид новата прогноза за инфлация от 7.5 на сто, а не заложената в бюджета - 5.6 на сто, допълни той.

По думите му има и един неясен фактор - ще има ли военни действия в Украйна и как това ще се отрази на цените на газа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1292 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.04 | 09:35

1
После се чудят защо хората заминават за чужбина. Например аз имам 4 деца и получавам 145 лева децкис тези пари 3 те ми деца ходят на училище и на малкия купувам мляко и памперси ,спорен вас стигат ли тези пари за тези деца .Слава на бога ни е мъж и жена намира някак си начин и си гледаме децата не ги лишава ме от нищо, но не е справедливо

Добави коментар

Водещи новини