Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" е с нов началник

  • 28 януари 2022 17:38

  • 595
  • 2
Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" е с нов началник
© pixabay

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов определи Георги Велев за директор на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" /БДИБР/ - Пловдив, съобщават от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Оттам посочват, че амбицията на Велев е "институцията да стане прозрачна и отворена за медиите и обществеността, никой инвеститор да не получава различно отношение от останалите, а водоползвателите да бъдат спокойни, че ако се съобразяват с изискванията на закона, ще могат да извършват дейността си без излишна бюрократична тежест".

Екоминистърът се срещна с ръководителите на РИОСВ, басейновите дирекции и националните паркове

"В работата си ще спазвам преди всичко буквата и духа, целите и принципите на Закона за водите, така че да се осъществи интегрирано управление на водите в интерес на гражданите, да се защити здравето на населението, да се опазят речните екосистеми и подземните и минералните води за бъдещите поколения", е заявил новият директор.

Велев е уверил, че няма да има отстраняване на служители с встъпването му на поста. Той е споделил, че има отлични впечатления за професионализма на работещите в БДИБР - Пловдив.

"Екипната работа е изключително важна за справяне с предизвикателствата при управлението на водите, така че ще се разчита на общите познания и опит", е отбелязал новият директор.

Георги Велев има магистърска степен по право в Софийски университет "Свети Климент Охридски" и завършва втора магистратура по европейско право със специализация по енергийно право и климатични промени в Университета в Гронинген, Нидерландия.

Работил е над 10 години като юрисконсулт в Басейнова дирекция - Пловдив и EVN България, където придобива опит в сфери като управление на водите, опазване на биологичното разнообразие, енергийна политика, устройство на територията, облигационно и вещно право. Участвал е като доброволец, правен консултант и координатор в много доброволчески инициативи, организирани от неправителствени организации като "За Земята" и WWF България, и от граждански групи като "Прозрачни планини" и "Да спасим Карадере".

Мая Йорданова
595 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2022.01.28 | 19:35

2
А шефа на тихоокеанския район кога ще го смените?
Гост

2022.01.28 | 19:29

1
Яожгттттт

Добави коментар

Водещи новини