Христо Гаджев: Конфликтът Русия-Украйна може да засегне енергийните доставки за България

  • 26 януари 2022 08:18

  • 763
  • 2
Христо Гаджев: Конфликтът Русия-Украйна може да засегне енергийните доставки за България
© Кадър NOVA

Проблем е, че България все още няма позиция по реакцията на Русия за изтегляне на войски на НАТO от България. Второ, искаме да видим каква е националната ни позиция по усилване на източния фланг на НАТО. Това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ в студиото на сутрешния блок на NOVA.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5369

Той каза, че все още няма решение дали ще приемем самолетите, които НАТО вече е казал, че ще изпрати: “Те не идват да участват за агресия. Те идват за отбрана. Правителството няма позиция”.

По думите му МВнР трябва да извика руския посланик, за да обясни думите за изтегляне на войски на НАТО от България.

МС одобрява проект на национална позиция по напрежението около Украйна

“Не е ставало дума пейтриът да се разполага в България”, категоричен беше той.

“Изборът да сме в НАТО върви и с превъоръжаване на армията. Разполагането на съюзнически войски в България е регламентирано как ще става”, обясни Гаджев.

“Най-важното е да се намери начин за деескалация на конфликта. Ситуацията не изглежда никак розова. Реална заплаха за конфликт между Русия и Украйна има. Всяка ескалация на конфликта може да засегне България в икономиката, в енергийните доставки”, каза депутатът.

Теодора Александрова
763 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.26 | 09:31

2
1во - конфликт между Украйна и Русия няма. Конфликтът е между НАТО и Русия. 2ро - след като украинският премиер каза, че няма заплаха от нахлуване на руски сили, вчера дори и от пентагона признаха, че няма опасност. 3то - да, ако Западът(и ние покрай тях) продължава да нагнетява напрежение има реална опасност да врътнат кранчето. И САЩ няма да пострадат, защото ние сме тези, които зависим от руския газ.
Пунта Мара

2022.01.26 | 09:05

1
А, ИЗЧЕЗНАЛИТЕ: НОЩНО ШКАФЧЕ,Мата Хари, ПЪТНИ КАРТИ,кои ДОСТАВКИ ЗАСЯГАТ,"другарююююююююююююююююююююююю"?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини