Нов социален проект осигурява работа на хора в риск

  • 20 януари 2022 11:31

  • 360
  • 1
Нов социален проект осигурява работа на хора в риск
© pixabay

Нов социален проект осигурява работа на хора в риск в Казанлък и региона, информират от пресцентъра на общината. В продължение на година ще се осигури трудова заетост за общо 92 лица от рискови групи. От тях 6 започват работа в общинската администрация, 80 лица в Общинско предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата" и 6 лица в Сдружението с нестопанска цел "Бъдеще за децата".

Ще бъдат открити и 4 социално-здравни центъра наименувани "Къщи на семейството", по един в гр.Казанлък, гр.Крън, с.Горно Черковище и с.Ръжена. В тях ще се осигури социална и здравна подкрепа на общностите, чрез посещение и работа на място със социален работник, психолог, педагог, специалист здравни грижи, социален сътрудник, ромски медиатор. За изпълняване на дейностите ще бъдат разкрити 15 нови временни работни места за специалисти и помощен персонал.

Новите работни места са осигурени по проект "Социално-икономическа интеграция и подобрен достъп до образование в община Казанлък".

Община Казанлък, съвместно с Общински детски комплекс "Св. Иван Рилски", гр. Казанлък, започна организацията на формиране и провеждане на 3 клуба за деца от целевите групи по проекта.

УНИЦЕФ: Нито едно дете по света няма да избегне влиянието на глобалното затопляне

Децата ще участват в занимания по изобразително изкуство, балет и йога, както и плуване. Проектът ще се реализира дейноститедо края на до края на месец юни 2023 година в четири общински основни училища и три общински детски градини.

Проектът е финансово подкрепен от две оперативни програми. Договорено е финансиране в размер 1 555 364,20 лв., от които 1 198 848,43 лева от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и 356 515,77 лева от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020, уточняват от пресцентъра на общината.

Последвайте канала на

Калина Христова
360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.20 | 12:47

1
И на какво му казват рискова група тук????

Добави коментар

Водещи новини