Светослав Делчев: Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени

  • 17 януари 2022 09:00

  • 641
  • 3
Светослав Делчев: Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени
© БНТ

Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени, търси се проблем, подозренията са, че става въпрос за частен интерес. Има политически натиск, надявам се че не се върви към смяна на ръководството, няма злоупотреби в дружеството, дружеството не е в криза, заяви пред БНТ Светослав Делчев, член на Съвета на директорите на "Булгаргаз".

По думите му идеята е "Булгаргаз" да бъде оставен на регулирания пазар само като обществен доставчик, а свободният пазар да го освободи, да не продава на корпоративните клиенти - например стъкларската индустрия.

ГДНП и ДАНС влязоха в "Булгаргаз"

Светослав Делчев поясни, че трябва договорите с "Газпром" да се преподпишат навреме, за да се избегне ситуацията с азерския газ, при която плащаме неустойки.

"Прави се стандартна проверка на документите, те се предоставят, и в момента тече проверката, но не ни притеснява, "Булгаргаз" е изключително проверявано през годините. Свикнали сме да има надзор над нашата дейност, аз не съм сигурен, че има сигнал, нямам такава информация, възможно е ДАНС сами да са се сезирали. Не е вярно, че дружеството е предавало нерегламентирано газ от хранилището в Чирен", допълни Светослав Делчев.

Според него "Булгаргаз" продава предимно на българския пазар, като количествата са фиксирани.

Директорът на "Булгаргаз": Българинът плаща с до 40% по-ниска цена на газа от тази в Западна Европа

"За продажба не евтин газ и дума не може да става. Нямаме данни, че се търси друг играч на българския пазар, ако това се случи до 2-3 години ще изживеем Виденова зима номер 2", добави Светослав Делчев.

Рано е да се каже дали ще има намаление на цената на газа от февруари, каза още Светослав Делчев.

Радина Лазарова
641 3

Коментари 3

Добави коментар
Много ясно!

2022.01.17 | 10:40

3
Кирето има още роднини за назначаване :)
цв

2022.01.17 | 10:17

2
ами то е ясно,че е преднамерено,не виждате ли,че абсолютно навсякъде се слагат наши хора ,за да си постигнат целите,да не си въобръзява някой,че мислят за хората,всичко е за джоба им

2022.01.17 | 09:26

1
ОХ ГОРКОТО МИЛИОНЕРЧЕ РУСКО,С КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ДА ГО ОПЛАЧЕШ!

Добави коментар

Водещи новини