Скъпият ток и "Омикрон" спира работата на "Арсенал АД"

  • 12 януари 2022 15:34

  • 668
  • 2
Скъпият ток и "Омикрон" спира работата на "Арсенал АД"
© Булфото (архив)

Невероятното поскъпване на енергоносителите и суровините, силното поскъпване на металите на международните пазари, изключително високия пик на силнозаразния вариант "Омикрон" са основните причини всички работници и служители в казанлъшката оръжейница "Арсенал АД" да излязат в платен годишен отпуск от 17 януари до 11 февруари 2022 г. Това обявиха от фирмения сайт на предприятието, в което работят близо 9 хиляди души от региона. 

При изявено желание от работника или служителя се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж ще бъдат предоставени ваучери за храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя.

При неотложна производствена необходимост на цехове, звена и участъци ще бъдат изготвени и утвърдени списъци за работа.

Бизнесът иска нови мерки за подкрепа от държавата заради скъпия ток

Предприетите действия са съгласувани между ръководството на „Арсенал“ и двете синдикални организации в предприятието – КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Радина Лазарова
668 2

Коментари 2

Добави коментар
асен

2022.01.12 | 15:59

2
къде е кирчо??? нали щеше да оправя държавата, това ли е промяната ... да затваря големи български заводи, да остави хората гладни!! ДА СЕ МАХА, ЗА 2 СЕДМИЦИ СЕ НАЛАПА ЗА ПОНЕ ОЩЕ 30Г ОТ ЖИВОТА СИ, ние да му мислим с 500лв заплата и сметка за ток 320лв.
срам и позор

2022.01.12 | 15:58

1
И сега какво ще правят тия по банаовите републики като нямат калашници да се избиват ? Как не ви е срам Арсенал АД ?

Добави коментар

Водещи новини