Заявления от търговци за участие в празничния базар "Сурва" в Перник ще бъдат приемани от 5 до 10 януари

  • 03 януари 2022 17:34

  • 1120
  • 0
Заявления от търговци за участие в празничния базар "Сурва" в Перник ще бъдат приемани от 5 до 10 януари
© Булфото (архив)

Заявления от търговци за участие в празничния базар по повод Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник ще бъдат приемани от 5-и до 10 януари, съобщиха от Общината.

Търговската дейност ще се извършва на шест алеи в центъра на града. Поради големия брой на желаещите търговци всяка година за участие в празника, ще се разрешава ползване на не повече от три петна за поставяне на сергии, уточниха от Общината и допълниха, че с предимство ще бъдат класирани търговци, чиито обекти са оформени в стилистиката на зимния празник.

Фестивалът "Сурва" стана на 55 години

За продажба на скари задължително изискване е шатрите да бъдат бели и украсени съгласно спецификата на празника, уточняват още от Общината.

Таксата за ползване на терени, на които се организират панаири, събори и други празници е 8,00 лв. на кв. м на ден съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Перник.

Разрешените за продажба стоки са сувенири, маски и художествени произведения, свързани с празника, захарни изделия, дюнери, палачинки, балони, варена царевица, скара.

 

Валери Зайцев
1120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини