Община Троян е усвоила пет милиона лева за капиталови разходи и текущи ремонти

  • 02 януари 2022 19:00

  • 1248
  • 0
Община Троян е усвоила пет милиона лева за капиталови разходи и текущи ремонти
© Novini.bg

Разплатените средства за текущи ремонти и капиталови разходи, финансирани с целеви и бюджетни средства, в община Троян възлизат на 5 милиона лева. Това съобщи инж. Николай Райковски, директор на дирекция "Строителство" в Община Троян.

За дейности, свързани с образователната инфраструктура, усвоените средства са близо 800 хиляди лева. С тях са извършени ремонти на покриви, санитарни възли, отоплителни системи, подмяна на дограми, монтиране на съоръжения в детски градини и училища в общината.

В СУ "Васил Левски" в Троян е изграден STEM център. Изготвен е проект за преустройство на съществуващата кухня в СУ "Св. Климент Охридски" в кухня за обединено хранене за ученици от първи до четвърти клас и хранене, свързано със социалните услуги. В НУ "Христо Ботев" се реконструира и оборудва съществуваща постройка по програмата на Министерството на образованието и науката за 182 хиляди лева.

За да се създадат по-добри условия за развитие на културните институции и спорта в града, са инвестирани 243 хиляди лева. Изготвен е проект за изграждането на многофункционална спортна зала, подновена е настилката в зала "Чавдар" и е доставено информационно табло, подновена е новогодишната украса на града. В културните институции са обновени помещения, ремонтирани са покриви, фасади, подменени са дограми и др.

За модернизиране на сградния фонд и създаване на по-добри условия за работа в здравеопазването са вложени на 168 хиляди лева.

За подобряване на състоянието на уличната и тротоарна настилка на територията на града и в населените места са усвоени близо 1,5 милиона лева.

Един от големите обекти, които Община Троян изпълнява през 2021 г., е изграждане на трета клетка на Регионално депо за неопасни отпадъци Троян - Априлци, на стойност близо 2,3 милиона лева. Строителството на обекта е изпълнено на 90 процента. Работи се и за подобряване на ВиК сектора, добави Райковски.

МЗ дава 38 хил. лв. на болницата в Павликени, за да покрие част от разходите си

 

Последвайте канала на

1248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини