Министър Комитова: Предприехме редица мерки, за да подобрим ситуацията във ВиК сектора

  • 09 декември 2021 10:51

  • 990
  • 1
Министър Комитова: Предприехме редица мерки, за да подобрим ситуацията във ВиК сектора
© Булфото (архив)

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) работи от месеци, за да се подобри ситуацията във ВиК сектора, като предприехме редица мерки за това, сред които изготвяне на нов закон за ВиК. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 в интервю за предаването "Денят он еър" на телевизия България он еър, цитирана от пресцентъра на министерството.

В допълнение, заради високата цена на тока, която ВиК дружествата трябва да плащат, ВиК холдингът регистрира отделно търговско дружество, което да доставя електроенергия на водните дружества, е станало известно от думите на министъра.

"Защото на практика се оказва, че крайната цена на водата се регулира от КЕВР, а в същото време цената на тока се повиши неконтролирано и ВиК дружествата започнаха да отчитат загуби", обясни още регионалният министър.

На практика новата цена на тока трябва да се отрази на новата цена на водата, е станало известно още от думите на Комитова. Тя е подчертала, че във връзка със социалната поносимост, в новия закон за ВиК са заложени 3 куб/м вода на поносима цена, която да се осигури за всички граждани, за да се гарантира вътрешното потребление.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
popche

2021.12.09 | 12:31

1
кога ще плащаме за кубик мръсен въздух ,софия и бургас ще са на челните места сигурно от некачествената храна и от там пър..дим лошо

Добави коментар

Водещи новини