Ивайло Калфин: Трябва да се говори не само за заетостта, но и за качеството на труда

  • 26 ноември 2021 10:22

  • 404
  • 2
Ивайло Калфин: Трябва да се говори не само за заетостта, но и за качеството на труда
© Булфото

"Много е важно да се отбележат протичащите в момента общоевропейски политики в социалната сфера, когато говорим за българските. Виждаме много промени не само със заетостта, но и с качеството на труда.

В Европа се обръща внимание много на това, за което у нас последните години дори не се говори. Това е във връзка с изравняването на заплащането между половете, за заплатите на по-възрастните и на по-младите служители, за работното време, за работата от дома...", коментира пред БНР Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд, бивш вицепремиер и социален министър.

Ивайло Калфин: Избирателите не трябва да бъдат наказвани с нови избори, защото ще си отмъстят

По думите му по всички тези теми има влошаване и в Европа последните две години. Затова и у нас трябва да се говори за тях. А социалната тема избощо отсъстваше от предизборните програми на партиите, посочи Калфин.

"Пенсионната система последната година у нас беше доста смачкана и разбита и трябва да се възстанови. Друг проблем е системата на ТЕЛК. Вижданията за нея трябва се промени. Много е важно да се обърне внимание на подпомагането чрез семейните добавки, за подпомагането на хората за заплащането на отоплението", каза още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Трябват неотложни и много сериони промени в регламентите и функионирането на соцалните служби и дейности, посочиха пред БНР кюстендилци. Очакванията за промени в социалната сфера на хората са големи. Недоволсвото идва най-вече от ТЕЛК - решенията  и процедурите за издаването им. Социалните звена трябва да са по-добре оранизирани, смятат гражданите от Кюстендил.

Теодора Александрова
404 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.26 | 11:02

2
тоя „лайнар“ пак се появи и започна глупостите …? Ако неговото качество на труда трябва да се подобри, качество на труда на българския народ няма нужда от подобрение, а от по-добри условия. Качеството труда се определя от цената … за 800-1000лв. на месец колко иска …?
Бай Иванко

2021.11.26 | 10:50

1
АБВ-ейци, стига се проявявайте! Изхабени сте отвсякъде! Ивайло да си гледа бизнеса и да не коментира нещата, които така или иначе, не го интересуват. Комунистически хрантутник, като Румен Петков, Георги Първанов и останалите пост комунистически индивиди!

Добави коментар

Водещи новини