Кирил Домусчиев: Внушенията, че участвам в концесията на летище „София“, са 100-процентова лъжа

  • 05 ноември 2021 11:08

  • 3014
  • 6
Кирил Домусчиев: Внушенията, че участвам в концесията на летище „София“, са 100-процентова лъжа
© Getty Images/Guliver

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава коментира във Фейсбук интервю на служебния министър на транспорта Христо Алексиев, в което Алексиев твърди, че Домусчиев има участие в концесията за летище „София“.

Ето какво пише Кирил Домусчиев:

„Скъпи приятели,

С настоящото бих искал да изразя моята официална позиция относно интервю на служебния министър на транспорта Христо Алексиев, публикувано от mediapool.bg, озаглавено „Домусчиев държи 20 % в концесията за летище „София“, договорът не се изпълнява“, в което е посочено следното: „Потвърдено е от няколко достоверни източника, че фирми на Домусчиев участват с 20 % в концесията, но искам да разбера къде е операторът на летище „Мюнхен“, като се правят намеци и внушения, че е възможно евентуалното участие на Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава в концесията да бъде обяснение за отсрочването на концесионните такси за 10 години, а не както е било съобщено официално от правителството на Бойко Борисов, че това се прави заради пандемията и драстичния спад на полетите след първата Covid вълна.

Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи. Тази лъжа, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната и да позиционират участниците в него, включително посредством опити за манипулиране на общественото мнение чрез фалшиви новини и под предлог, че се защитава интереса на държавата и гражданите. Жалко е, че в това мероприятие участва и лице, заемащо висша държавна длъжност, каквато е служебният министър на транспорта.

Не се занимавам с политика и нямам намерение да започна да го правя, поради което няма да допусна по никакъв начин и при никакви обстоятелства името ми да бъде замесено в каквито и да било политически интриги и предизборни манипулации.

Противно на лъжливите твърдения, нямам никакво пряко и/или непряко участие с контролирани от мен и/или свързани с мен дружества в концесията на летище „София“.

Ако Христо Алексиев намери и ми покаже кои са моите фирми, които държат 20 % в тази концесия, аз поемам ангажимент да му прехвърля безвъзмездно тези акции, а той като беден и некорумпиран служител с дългогодишен опит (като експерт към кабинета на министъра на транспорта, председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД и председател на Управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“), защитаващ интереса на българската държава и нейните граждани, може по негово усмотрение да ги дари на държавата, на домове за сираци или да ги използва за подпомагане на друга благородна кауза.

Адвокатите ми ще предприемат своевременно всички допустими от действащото законодателство действия и мерки, за да защитят моите права и законни интереси по съдебен ред. Ето защо призовавам Христо Алексиев да разкрие своите достоверни източници и да докаже надлежно своите твърдения“.

Кирил Домусчиев: Без справедливи цени на тока производства ще напускат България

Novini.bg
3014 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Краси

2021.11.06 | 20:09

6
Мн не си ни важен хич даже

2021.11.05 | 13:19

5
Боршош го обвиниха в корупция за десетки милиони като директор на НДК, Защо вместо да е в затвора е на заплата от нашите данъци като заместник кмет на Фандъкова??? Айде стига с тези первер3ии.
Домус

2021.11.05 | 12:43

4
Като пълнеше чекмеджетата нямаше приятели, а сега като пълниш гащите май всички са ти приятели?! Памака си остава памак...

2021.11.05 | 11:25

1
Долен лъжец

2021.11.05 | 12:37

3
лъжец е мунчо
Vampir

2021.11.05 | 12:22

2
Pie kravta na horata

Добави коментар

Водещи новини