Зелената сделка се ожесточава, предупредиха синдикатите

  • 15 октомври 2021 15:20

  • 990
  • 3
Зелената сделка се ожесточава, предупредиха синдикатите
© Булфото (архив)

Към момента пропускаме, че Зелената сделка се ожесточава. Това каза президентът на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) на конференцията в София "Зеленият преход - решения и предизвикателства за България".

По думите му, вече става въпрос не само за обхващане на енергетиката, а на цялата индустрия, на част от земеделието със сериозни ангажименти, които те не са готови да поемат. Той смята, че всичко това би трябвало да бъде гледано в синхрон от различни министерства, не само от енергетиката.

Димитров призова още да се насочи фокусът и към целите за намаляване на вредните емисии с 55 на сто до 2050 г. По думите му, не се чува нищо какво казва България за това, че нашата цел до 2030 г. би трябвало да е да намалим емисиите с 10 на сто, което означава ожесточаване на изискванията още повече - не само във въгледобива, не само в енергетиката. Според него, ние допълнително поемаме ангажимент, който не е ясно дали въобще се разбира в държавата и дали институциите, хората и бизнесът са го разбрали.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване посочи, че протестиращите днес синдикални представители пред зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс са били на дъжда по якета, докато представителите на природозащитните организации са вътре на форума по бели ризки, което му напомня едни други комсомолски времена. По думите на Манолов само епидемичната обстановка в България е "спасила" Тимерманс от протеста на няколкохиляди души, които излязоха на улицата в защита на работните си места.

Живков: За въглищните региони трябва да се предвиди нов живот

 

Константин Тодоров
990 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЗАКОНА НА ЗАПЕКА

2021.10.15 | 15:24

1
КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО ЧАКАШ, ТОЛКОВА ПО-ТРУДНО ЩЕ АКАШ

2021.10.15 | 15:54

3
Само дришльовци тука.

2021.10.15 | 15:28

2
Кпрпоративен Фашизм.

Добави коментар

Водещи новини