КНСБ иска еднократна добавка от 360 лв. към минималното обезщетение за безработица

  • 03 октомври 2021 14:21

  • 3537
  • 0
КНСБ иска еднократна добавка от 360 лв. към минималното обезщетение за безработица
© bulphoto (архив)

От КНСБ настояват пред служебното правителство хората на минималното обезщетение за безработица да получат до края на годината еднократна добавка от 360 лева.

Според КНСБ социалното положение на безработните с минимално обезщетение е много тежко: „12 лева на работен ден, което прави в момента малко над 250 лв. Дори да не сме в сегашната обстановка на увеличение на цени на хранителни продукти, на ток на всичко, ясно е, че тези 250 лв. са твърде обидна сума за хора, които са се осигурявали и работили“, заяви пред БНР изпълнителният секретар на КНСБ Ася Гонева.

Ето какво се разбраха управляващи, работодатели и синдикати за COVID мерките за бизнеса

„Нашето предложение към правителството – такава еднократна сума да бъде предназначена за хората на минимално обезщетение за безработица. Защо 360 – 120-те лв. е сумата, която се дава към пенсиите, смятам, че това е изключително справедливо, много нужно и много поносимо. Около 17 000 са хората с минимално обезщетение, по данните които сме ползвали, това прави малко над 6 млн. лв. Смятам, че винаги могат да бъдат намерени и много настояваме за такава мярка“, добави тя.

Мая Йорданова
3537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини