НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

  • 20 септември 2021 11:27

  • 1397
  • 0
НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз
© Pixabay

С решения на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите /НАП/, издадени от края на май досега, са спрени общо 14 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта. Това съобщиха от приходната агенция.

По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държавите Кюрасао, Малта и Филипините, но не и в България.

МС определи реда за регистрация и идентификация на участниците в онлайн залаганията

След публикуване на решението, сайтовете посочени в него, трябва да преустановят дейността си до 3 дни.

Ако след изтичане на този срок, онлайн платформите са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, то НАП сезира съда за издаване на разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд, се публикуват в рубриката "Онлайн хазарт" в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта, се посочва още в съобщението.

Радина Лазарова
1397 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини