Кирил Петков за завода за електромобили: Движим се по-бързо, отколкото се очакваше

  • 05 август 2021 11:39

  • 3661
  • 2
Кирил Петков за завода за електромобили: Движим се по-бързо, отколкото се очакваше
© Булфото

Служебният министър на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически връчи два сертификата по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Разрешителното за строеж на завод за електромобили у нас ще бъде взето още тази година. С такава информация разполага Петков. Той разясни, че според бизнес плана на инвеститора разрешението се е очаквало в първите месеци на 2022 г.

Кирил Петков: ИТН се занимава с личностни нападки, но политиката е отборна игра

„Електромобилите вече ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч. Много съм доволен, че освен агресивните срокове, които си бяхме поставили в самото начало, се движим по-бързо, отколкото се очакваше”, обясни ресорният министър.

"Това, което е най-интересното в този проект, не са електрическите автомобили, а технологията за производство. Тази, която ще бъде имплементирана и създадена в Ловеч е последно поколение и тя по своя смисъл и философия е нещо, което е аналог на други супермодерни фабрики, които се изграждат в Щатите”, обясни управителят на Next eGO.

Калина Христова
3661 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
О

2021.08.05 | 12:33

2
А дано стане истина.До сега са щеее и нищо повече
Диип

2021.08.05 | 12:21

1
Защо лъжеш бе,смръдльо.Даде на албанците 32 мил.за тези скапани коли.Лайнар лъжлив

Добави коментар

Водещи новини