Синдикати и работодатели: Подкрепяме актуализацията на бюджета

  • 26 юли 2021 12:40

  • 1838
  • 3
©

Края на март месец работодателски и синдикални организации предложихме актуализация на бюджета, но абсолютно никой не ни чу. Ние подкрепяме тази актуализация на бюджета, защото разходите са предвидени за подкрепа на граждани, бизнес и здравеопаване. Тези 1,8 млрд. лева са жизненоважни и много хора чакат това да се случи.

Това заяви на брифинг президентът на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) след края на извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което бе обсъдено актуализацииите на държавния бюджет и бюджетите на ДОО и НЗОК.  

НСТС прие актуализацията на бюджета, предвидени са и пари за тежка COVID криза

"На второ място подкрепяме философията на тази актуализация, защото тя не орязва други разходи. По тозчи начин се постига едно балнсиране между приходи и разходи. Това няма да навреди на пътя на България към еврозоната. Подкрепата за граждани и бизнес с тази актуализация ще е голяма. За нас трябва да се увеличи и квотата за ваучерите за храна. Тук имаме и одобрението на работодателските организации. Това не са пари от бюджета. Това са средства, които държавата трябва да разреши работодателите да дадат. За нас трябва да има и помощ за транспортния бизнес, защото той пострада най-много от ковид кризата. Това също беше тема днес и получихме уверение, че това ще се случи", разкри Димитров. 

Гълъб Донев: Искаме да увеличим качеството на живот

"Относно пенсиите всички имаме еднакъв подход към това как трябва да се случи преизчисляването. Тук детайлите са ясни и това преизчесляване трябва да се случи по възможно най-справдливия начин и чрез швейцарското правило. Всички данни показват, че в края на годината ще има икономически ръст от 4,1%. За следващата година съвсем спокойно може да се мисли за ръст от 5%, което ще даде възможности за повече социални разходи", добави президентът на КНСБ. 

"Героят на днешния ден е българският бизнес и предпримач. Той успя да осигури тези 1,8 млрд. лева", заяви от своя страна председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев. 

"Всички очаквахме тази актуализация на бюджета. Ценното е, че тя не се случва за сметка на дефицита. Тук поздравленията са за данъчната система и митниците. Това не е бюджет на трите структури. Това е предложение. В моята стилистика служебният кабинет е последния работодател на новоизбрания парламент. Това предложение е чудесно, но трябва новизбраните депутати също да свършат своята работа и да четат внимателно. Преизчисляването на пенсиите ще даде една справедливост на гражданите и тя трябва да се случи", каза още той.. 

Филип Епитропов
1838 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ученика

2021.07.26 | 14:44

3
Димитров трепери над имането на чорбаджиите в България... Милия той! Толкова е всеотдаен...

2021.07.26 | 13:30

1
Актуализацията на бюджета е добро нещо , но кога ще насрочат съд над Борисов и шайката около него от ГЕРБ ! Стига само разкрития на престъпни харчове и кражби !

2021.07.26 | 13:31

2
Арести ! Рашков обеща !

Добави коментар

Водещи новини