Георги Тодоров: Очаквам летище София да се превърне в съвременно и конкурентно летище

  • 15 юли 2021 20:12

  • 1936
  • 1
Георги Тодоров: Очаквам летище София да се превърне в съвременно и конкурентно летище
© МТИТС

Очаквам летище София да се превърне в съвременно и конкурентно летище, не само на Балканите, но и в Европа. Това изтъкна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на редовната среща на съвместния комитет между представители на МТИТС и концесионера на летището „СОФ Кънект“ АД. По думите му, за да се изпълни тази цел е необходимо да се работи по планираните от концесионера дейности. „Всяко забавяне няма да е от полза за развитието на летище София и постигането на амбицията то да заеме водеща позиция в региона, сред летищните оператори“, допълни Георги Тодоров.

По време на срещата бяха осъдени планираните дейности, съгласно концесионния договор за възлагането на концесия за летище София. От страна на концесионера беше представен напредъкът по инвестиционната програма. В процес е обновяването на санитарните помещения, детските кътове и търговската зона. Предвиждат се повече ресторанти, кафенета и магазини, в които да се предлагат водещи български и световни марки. Предстои да бъде обновен интериора, да бъдат инсталирани станции за зареждане на мобилни устройства, както и осигуряване на високоскоростен безплатен интернет.

Летище София е сертифицирано с най-високата степен за работа в условия на коронавирус

Министър Георги Тодоров пое ангажимент да проведе необходимите разговори с Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването за подобряване на организацията при обслужването на пътниците, така че да се увеличи пропускливостта.

След срещата министър Георги Тодоров посети летище София, където ръководството на аеропорта му представи основните дейности, които ще бъдат извършени.

Борислава Бибиновска
1936 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кат

2021.07.16 | 18:38

1
"....бяха осъдени планираните дейности..." В общи линии, случайни грешки няма ;)

Добави коментар

Водещи новини