Защо цените на имотите не паднаха, както се очакваше?

  • 06 юли 2021 09:44

  • 1157
  • 3
Защо цените на имотите не паднаха, както се очакваше?
© Pixabay

Когато става въпрос за имоти, любопитството и вниманието на хората винаги се изостря, дори и във времена на пандемия, когато, оказва се, интересът към имотите продължава, макар и цените да продължават да растат.

"Всички очаквахме поради цикличността на пазара и здравната криза сделките да намалеят, цените да паднат, но това не се случи и си има обективни причини", каза пред бТВ Снежана Стойчева.

Според нея основните причини за покачването на цените на пазара за имоти са няколко - основната е достъпността на ипотечните кредити и ниските лихвени проценти.

Икономист: Безумие е да купувате имоти сега

Въпреки че редица експерти твърдят, че много хора напускат София, според Стойчева столицата ще продължи да привлича много нови жители, заради повечето възможности за работа, както и многото университети, които се намират на територията на града.

В най-търсените райони на София цените на жилищата са нараснали отдавна - това са квартали като "Изток", "Изгрев" и "Гео Милев", а само в "Младост 1А" цената на двустайни апартаменти бележи ръст от 30 на сто в сравнение с 2019 г., а тази на тристайните - с 50%.

Десислава Станева
1157 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Що ли?

2021.07.06 | 10:58

3
Щото е един манипулиран пазар както всяко едно нещо в тоя кенеф Болгаристан...
XXX

2021.07.06 | 10:51

2
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ
Даааа

2021.07.06 | 10:10

1
Имотната мафия ...

Добави коментар

Водещи новини