Ще продължи ли подкрепата за бизнеса и ще се повишат ли доходите ни?

  • 17 юни 2021 08:01

  • 964
  • 11
Ще продължи ли подкрепата за бизнеса и ще се повишат ли доходите ни?
© Кадър БТВ

Към настоящия момент сме почти договорили, че мярката 60/40 ще продължи за туризъм, ресторантьорство. Прагът за намаление на продажните ще бъде 40%, но това няма да попречи подкрепата да бъде в пълния обем. Ние искаме помощта да продължи до края на годината. Това заяви председателят на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Според Васил Велев е налице силно възстановяване на промишленото производство, но в същото време има продължаваща криза в туризма и свързаните с него сектори. Той каза, че трябва да се готвят мерки за следващите месеци.

Финансовият министър е дал обещание, че ще бъдат на разположение средствата за компенсация на бизнесите. Актуализацията на бюджета чука на вратата и трябва да се види в действията на новия парламент, категоричен беше Димитров. Актуализацията е необходима според него, дори ако трябва да се увеличи дефицитът.

Пламен Димитров: Хората имат нужда от директна грантова система, не от заемите

Васил Велев заяви, че не бизнесът не иска нищо друго освен помощта, която се предлага в Европа. Според него има достатъчно фискално пространство.

„През следващите 4 години България трябва да продължи да прави това, което е правила до момента. Имаме ръст над 11% на средната работна заплата. Трябва да имаме ръст от 23-13%. Минималната заплата трябва да расте изпреварващо, за да няма работещи бедни“, обясни Димитров.

„За да има ръст на доходите, трябва да има ръст на инвестициите. За това е необходима добра бизнес среда, но и директна подкрепа за предприятията. Ние робуваме на финансовите инструменти като кредитите. Българската икономика не е в такова състояние, за да се разчита само на кредитите“, отговори Велев.

Novini.bg
964 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.06.17 | 11:20

8
В държавата цари хаос и беззаконие, бандитите на Радев вилнеят из Родината....време е да ги спрем и изметем завинаги
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 15:55

11
БРАВО БЪЛГАРИНО С ТЕБ СЪМ СРЕЩУ РУСЙАТА ИЗМЕТ
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 15:54

10
БЪРТВЕЖИ,КОИТО КРИЯТ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА КУПОНИ Е КАЗАЛА МУТРОФАНОВА...РЕЖИМ НА ТОКА...ТУКА ИМА ТУКА НЕМА,РЕЖИМ НА ВОДАТА...ТУКА ИМА,ПОСЛЕ НЕМА...ПЕДЕРРАШКОВ КАРА БОДЛИВИЯ ТЕЛ ЗА КЛЬОНОВЕТЕ...ДОНАБОРНИТЕ КАШИЦИ,СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ...ЛАЙФ ОТ АВАНС,ТА ЧАААК ПОЧТИ ДО ЗАПЛАТА...ВСЕ ТАКАААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА... АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...СТЕФАНЕ СТЕФАНЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...БАЯ МАЙМУНИ СТЕ НА КЛОНА...ГЛАВАТАРА НА ХУНТАТА МАЛО УМЕН КРАДЕВ,ДЕБИЛА ПЕДЕРРАШКОВ,МИНЕТОВ И ВАШЕ НИЩОЖЕСТВО СТЕ САМО ПРЕЗРЯНИ СЛУГИ НА МУТРОФАНОВА,КОЯТО ВИ ОНОЖДА С ДРУГИ ПО ЗАСЛУЖИЛИ ПРЕД ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,НО ВИЕ НИЩОЖЕСТВА ПРЕЗРЯНИ ОТ СВЕТА СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ЧЕ СТЕ ХВАНАЛИ БОГА ЗА ДРЪГА,НО ВАШИЯ БОГ ГО ХВАЩАТ НАЙ ОТЗАД РЯЗАНИТЕ ПЕХОТИНЦИ И Ѝ СЕ ПОЛУЧАВА**************************НА 88години СЪМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЩЕ ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИ И ТО ЗА БОРИСОВ,САМО ЗАЩОТО НЕ МИ ПИЛЕШЕ ИЗ ДЕН В ДЕН ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КОЛКО ДОБРА БИЛА,Е И НЕ СЕДНА НИТО ДЕН ВСЕ НЕЩО ВЪРШЕШЕ,ДОКАТО ПЕДЕРАШКОВЦИТЕ СЕ ЗАМОГВАХА И ХИГИЕНИЗИРАХА ОАКАНИТЕ РУСКИ ЛЮДОЕДИ********ойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава..ШЕФА НА ХУНТАТА ПОЗДРАВИ ЧЕРВЕНИЯ КАНИБАЛ ЗА ВЯРНАТА СЛУЖБА НА РУСИЯ МАМКА ВИ*********Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
Кое е това

2021.06.18 | 04:00

9
намръщено, спечено говно от снимката и защо не е пратено да мие клозетите в Централния!

2021.06.17 | 11:20

7
В държавата цари хаос и беззаконие, бандитите на Радев вилнеят из Родината....време е да ги спрем и изметем завинаги

2021.06.17 | 11:20

6
В държавата цари хаос и беззаконие, бандитите на Радев вилнеят из Родината....време е да ги спрем и изметем завинаги

2021.06.17 | 09:34

2
Хахаха синдиката на олигарсите,кво се пени.
долния

2021.06.17 | 10:17

5
То е факт и че от 90 г. не са вдигани заплатите,ако бяха вдигани щяха да минат инфлацията и да има някво поне мнимо равновесие.Никога не съдиш за заплати само по цифра а и по чантата от магазина.

2021.06.17 | 09:57

4
При 30% инфлация, намалението на заплатите е факт.

2021.06.17 | 09:39

3
А ми иска пак подкрепа за бизнеса,скоро и намаляване на заплатите ще искат като подкрепа.
BB

2021.06.17 | 08:34

1
Fack off

Добави коментар

Водещи новини