Новият министър на икономиката: Всеки ден ни е важен

  • 12 май 2021 11:01

  • 1534
  • 4
Новият министър на икономиката: Всеки ден ни е важен
© Булфото, архив

Всеки ден ни е важен, с тези първи думи новият служебен министър на икономиката поема поста. Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически присъства на церемонията по представянето в президентството, а по-късно и на специалното предаване на властта в Министерския съвет.

Беше обаче пестелив в изказванията си пред медиите. 

"Прозрачност и отговорно поведение. Ще направим всичко най-добро от себе си", заяви той.

България вече има ново правителство! Президентът назначи служебен кабинет

До назначаването на служебно правителство се стигна след невъзможността на 45-ия парламент да излъчи кабинет. Очакванията сега пък са големи. За съвсем кратък срок ще трябва отново да се организират парламентарни избори. Последните редовни бяха на 4 април. Тогава 6 партии влязоха в 45-ия парламент, но до консенсус за управление на страната не се стигне. Освен да организира провеждането на вота на 11 април, новото служебно правителство ще се опита да балансира и да тушира и напрежението в политиката.

Повече за състава на новия служебен кабинет вижте тук

Очакванията за работата на правителството вижте във видеото:

Novini.bg
1534 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.05.12 | 12:49

4
На служебния кабинет работата е САМО да подготви изборите за 46-ти Парламент. Всичко друго е ПРОТИВОКОНСТИТУЦУОННО. Така че тия ще се изхранват 2 месеца с нашите данъци и ще живеят на наш гръб. От Цирк минаваме на Зоопарк.
Сандокан

2021.05.12 | 12:43

3
Пожелавам на всички бойковисти подвизаващи се срещу заплащане по медиите като драскачи /скоро и те ще отидат на трудовата борса/, да му гризнат "д-то" на Президента !

2021.05.12 | 12:39

2
Само ГЕРБ....другите са измамници....ФАКТ

2021.05.12 | 12:16

1
Т0ва e Радев Двуличник.Служeбнот0 на Радeв e изцяло комунисти. А Радев дa каже, защо скри от народа, какво подписа срещу Русия. Същото направи и на времето в Полша. Подписа документ, че Русия е врaг номер едно, върна се тук и каза точно обратното. Е, мерси, България няма нужда от двуличnик и предaтел.

Добави коментар

Водещи новини