В Сливен намаляват местни такси и наеми за хотели и ресторанти

07 март 2021 16:56

В Сливен намаляват местни такси и наеми за хотели и ресторанти
©
384 2

С 50 на сто ще бъдат намалени наемите на общински имоти и таксата за тротоарно право до края на годината след среща на Сдружението на ресторантьори и хотелиери в Сливен със зам. – кмета по финансите на община Сливен Румен Иванов.

Това са само част от мерките, които бяха договорени между регионалния представител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представителите на местната община. Освен това представители на Сдружението ще заседават на всеки две седмици в комисиите в общината по въпросите на туризма, ще обсъждат наболели проблеми  ще си сътрудничат за организиране на рекламни събития, кръгли маси, честване на празници. Това обясни председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Сливен Христо Стоянов.

БХРА: Столична община да намали местните данъци и такси за хотели и ресторанти

“В момент на криза общината реагира адекватно на поставените от нас въпроси и предложения. Срещата беше много ползотворна и резултатите са видими”, подчерта Стоянов.

Срещата с местните власти е част от последователните усилия на регионалната организация на БХРА да защитава интереса на своите членове и на туристическия бранш. В резултат на добрата работа и след успешно защитените искания на бизнеса, след последната проведена среща в местната организация в Сливен са постъпили и нови заявки за членство, съобщават от пресцентъра на БХРА.

Novini.bg
384 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Stephaniea19

2021.04.10 | 03:56

91339
­В­­­и­ж­­­т­­е­ ­м­­­о­­­я­­­т­а­­­ ­­­т­­­и­й­­­н­­ ­­­п­у­­т­­к­­а­­ ­­-­­­ ­W­­W­­W­­.­­B­­­G­­1­­7­­.­­­C­L­­U­­B­­­
Веселин Василев

2021.03.07 | 18:14

32441
Браво!!!

Добави коментар

Водещи новини