Подкрепен е проект за кръгово движение на проблемно кръстовище до Свиленград

  • 04 март 2021 17:13

  • 267
  • 1
Подкрепен е проект за кръгово движение на проблемно кръстовище до Свиленград
© bulphoto (архив)

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Хасково подкрепи на свое заседание днес проект за изграждане на кръгово движение на проблемно кръстовище до свиленградския квартал "Капитан Петко войвода", съобщават от пресцентъра на държавната администрация, цитиран от БТА.

Реорганизацията на трафика се отнася до пресечната точка на отбивката от магистрала "Марица" към ГКПП "Капитан Петко войвода" с Гърция и стария път Е-80 от Любимец за Свиленград.

Ремонти на 12 пътя и пътни възли ще се извършват тази година в област Хасково

Представител от община Свиленград е запознал присъстващите с необходимостта от изграждане на ново пътно съоръжение. Той е заявил, че това е участъкът с най-много ПТП в Свиленград за последните десет години.

Директорът на ОД на МВР - Хасково ст. комисар Ангел Цанков е заявил, че изграждането на кръгово кръстовище там би подобрило безопасността на движението. На форума гл. инспектор Димо Чобанов - началник сектор "Пътна полиция" е изнесъл данни за пътните произшествия на територията на областта през миналата година и първите два месеца на тази. Соня Атанасова - началник отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в Областното пътно управление е информирала за хода на текущите ремонти по републиканската пътна мрежа в областта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Donnaa17

2021.04.10 | 03:56

1
­­­В­и­­ж­­­т­е­­ ­­­м­о­­я­­т­­а­­ ­т­и­й­н­­ ­п­у­­­т­­к­а­­­ ­-­­ ­­W­­W­­­W­.­­­B­­­G­­1­7­­­.­C­L­­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини