Създаването на екологична "Топлофикация" с ниска цена на енергията предлага кметът на Кюстендил

  • 25 февруари 2021 15:58

  • 234
  • 2
Създаването на екологична "Топлофикация" с ниска цена на енергията предлага кметът на Кюстендил
© pixabay

Създаването на екологична "Топлофикация" с ниска цена на енергията предлага кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той представи идеята по време на днешното заседание на ОбС в града. 

"Топлофикация Перник" ще премине на природен газ през лятото

"Работим с Министерството на енергетиката и европейските програми за сериозен енергиен проект. Той предвижда изграждане на мощности, които да произвеждат електроенергия от биомаса, газ /ако доставчикът предложи добра цена/ и водород. Целта на тази мощност е енергията да се продава на пазарите и да имаме добро качество на топлоенергията, която да подадем до нашите битови абонати", казва Паунов, цитиран от БТА.

Той съобщи, че има готовност за подаване на такава енергия до 15 хиляди жилища в града, особено в блоковете, които са или предстои да бъдат санирани. Предвижда се средномесечната цена в студените месеци да бъде около 40 евро за 65 кв. м апартамент - за осигуряване на топлина и топла вода.

В началото на днешното заседание кметът на Кюстендил връчи плакет за почетен гражданин на доц. Петър Атанасов от звеното, работещо с болни от коронавирус в "Пирогов".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
234 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Suzannea22

2021.04.10 | 03:57

2
­В­­­и­­­ж­­т­­­е­­ ­м­о­­­я­­­т­а­­ ­­­т­­и­й­­­н­­ ­­п­­­у­­­т­­­к­­а­­ ­-­ ­­W­W­W­­­.­B­­­G­­1­­­7­.­­­C­­­L­U­­­B­
ANTIFA

2021.02.25 | 18:59

1
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини