Икономическият и социален съвет ще партнира на Световната банка

09 февруари 2021 15:02

Икономическият и социален съвет ще партнира на Световната банка
© Икономически и социален съвет
236 1

Днес по инициатива на председателя на Икономическия и социален съвет /ИСС/ Зорница Русинова се състоя среща с Фабрицио Дзарконе, постоянен представител на СБ за България, Чехия и Словакия, Европа и Централна Азия, съобщиха от ИСС.

Целта на разговора е да намерим общи идеи за общи инициативи между Световната банка и Икономическия и социален съвет, за да постигнем заедно много по-добър ефект в полза на хората в България, е казала председателят на ИСС Зорница Русинова. Срещата с постоянния представител на Световната банка е една от първите дискусии, които председателят на ИСС ще инициира и с други институции в България, в които ИСС ще потърси партньорство и нови инициативи за ефективни решения, свързани с преодоляване на последиците от COVID-19 кризата и бъдещето развитие на България.

Цвета Караянчева откри първата пленарна сесия на новосформирания Икономически и социален съвет

Председателят на ИСС е предложила на Световната банка общи инициативи за дискусии по основни икономически и социални въпроси и е подчертала, че ИСС, като платформа за диалог между граждански организации, ще разшири измеренията на резултатите от дейността на двете институции.

Постоянният представител на СБ Фабрицио Дзарконе е определил инициативата на ИСС като навременна и необходима и за дейността на банката в България. Подкрепата на ИСС е фундаментална за нас, е казал той, защото ще ни обогати с много нови идеи за решения, които СБ предлага на правителството.

Зорница Русинова е предложила, след като ИСС приеме своята програма и план за действие, да се състои втора среща с представителя на СБ у нас през март, на която да се очертаят конкретни общи инициативи.

Мая Йорданова
236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Loria17

2021.04.10 | 03:59

95025
­В­­и­­­ж­­­т­­е­­ ­м­о­я­т­­а­ ­­т­и­­­й­­н­ ­п­­­у­­т­­к­а­­­ ­­-­­­ ­­W­­W­­W­­.­­B­­G­1­­­7­­­.­­­C­­L­­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини