В Троян приеха програма за запазване на работните места и доходите

03 февруари 2021 14:38

В Троян приеха програма за запазване на работните места и доходите
©
515 1

Програма за запазване на работните места и доходите на гражданите на община Троян през 2021 г. е била приета от местния Общински съвет, съобщи за БТА кметът на общината Донка Михайлова.

В нея са набелязани конкретни мерки, които ще помогнат на бизнеса да съхрани работните места.

"Записани са преференциите, които ние даваме на бизнеса, част от тях вече са облечени в решения на Общинския съвет", посочи кметът.

Край на офисите?

Такива мерки са опрощаване на наеми на общински нежилищни имоти за периоди, в които определените обекти не работят, както и намаляване на цените на рентните вноски, които се очаква арендаторите да внесат в общинския бюджет. Има облекчения относно правото на ползване на общински терени и др. Донка Михайлова припомни още, че от миналата година е създадено консултантско звено към Община Троян, в което експерти от общинската администрация помагат на бизнеса в консултирането и подготовката на проекти напълно безплатно.

"За нас е много важно и това Община Троян активно да работи като работодател. Ние поддържаме в общинските фирми и предприятия около 450 работни места, които имаме намерение да запазим през тази година", добави кметът.

По отношение на неравнопоставените групи на пазара на труда - хора с увреждания, с ниско образование, които са продължително безработни и нямат добре изградени трудови навици, ръководството на Общината предвижда в рамките на годината да поддържа между 500 и 600 работни места по програмите за временна заетост.

Мая Йорданова
515 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Kristina21

2021.04.10 | 04:00

150709
­В­и­ж­­т­е­ ­­м­­­о­­­я­т­­а­­­ ­т­и­й­н­ ­­­п­­­у­­т­­­к­­а­­­ ­­­-­­­ ­­W­W­W­­.­B­­­G­­1­7­­­.­C­­­L­­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини