МС публикува проект за промени на Наредбата за фискалните устройства

20 януари 2021 18:52

МС публикува проект за промени на Наредбата за фискалните устройства
© Novini.bg
962 1

На портала за обществени консултации Към Министерския съвет днес е публикуван проект за промени на Наредба Н-18. Това е наредбата за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

Предложения за промени на наредбата ще се приемат до 19 февруари. Предложените промени основно произтичат от измененията в чл. 118 от закона за ДДС.

Възможни са временни затруднения при достъпа до е-услугите на НАП в периода 24-27 декември

С тези изменения беше отменено задължението за лицата, отчитащи продажбите чрез фискален бон и използващи софтуер за управление на продажбите в търговските си обекти (СУПТО), да ползват само софтуер, включен в публичния списък на НАП.

Новата редакция на закона даде възможност на лицата да решат, по собствено усмотрение и преценка, на напълно доброволен принцип на избора, дали да използват за управлението на продажбите си в търговски обект СУПТО, включен в публичния списък на НАП.

За тези лица, които изберат да ползват СУПТО, включен в публичния списък на НАП, законът предвиди редът за избор и отказ от него и свързаните с това изисквания да се определят с Наредба Н-18/2006 г., което е и причина за изготвянето на проекта.

Мая Йорданова
962 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2021.01.20 | 19:00

130964
До Бойко Борисов.Гн Борисов!Лично вие подарихте на гн Тръмп 4 те милиярда за дави премахне черният печат.Свободно да ходите в Щатите.Но за ваше съжаление сега Джо Байдън отново ще ви санкционира,черен печат забрана за Америка и на твоите хрантутници и хунтата ви.Пак ли ще платите 4 те молиярда,зада може да решите отново проблема???

Добави коментар