Таско Ерменков: В енергетиката трябва да имаме ясно изградена стратегия

  • 15 декември 2020 18:45

  • 585
  • 2
Таско Ерменков: В енергетиката трябва да имаме ясно изградена стратегия
©

Все още няма нов председател на КЕВР, а и един от членовете на комисията е с изтекъл мандат. Не знам защо е така. КЕВР е независим орган и не можем да й се бъркаме в работата. Със сигурност обаче има възможност за подобряване работата на комисията.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Таско Ерменков по повод решението на ВАС, че цените на тока и парното са незаконни.

ВАС: Цените на топлинната и електрическата енергия са незаконни

"По отношение ценообразуването - не можем да се месим в работата на КЕВР, защото тя е независима. Омбудсманът вече отправи призив регулаторният орган да реши проблема. В "Топлофикация - София" цари пълен хаос и дружеството се управлява непрофесионално. Загубите на "Топлофикация - София" продължават да растат, както и задълженията към "Булгаргаз". Общинските предприятия се превърнаха в политически хранилки и това трябва да се прекрати. Общинските дружества са на всички нас и не трябва да търпим катастрофите, които се случват там", обяви още той.

Омбудсманът: КЕВР трябва извънредно да намали цените на парното и топлата вода от 1 януари 2021 г.

"Правителството на България, в областта на енергетиката, е повече от напаст. В момента енергетиката у нас не се управлява от министерството, а от група депутати, които вкарват различни законопроекти. Приоритетите на България изискват да се приеме ясно изградена стратегия в енергетиката, защото иначе рискуваме да настъпи колапс. Трябва да е ясно как точно ще изпълняваме задълженията си по "зеления пакт". В енергетиката трябва да търсим всички изгодни за нас решения и такива, които няма да ни вредят", завърши Таско Ерменков.

Novini.bg
585 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2020.12.15 | 19:16

1
Този комуняга ще е новият стар стратег толкова години е на държавната хранилка и се сетил сега за стратегия къде беше преди когато държеше енергетиката оправач
Никола

2020.12.16 | 22:39

2
От една страна дали комуняга или сеедесяга;) и тн - ако човек отбира и разбира се - иска, може да е полезен. За хранилката си донякъде прав - там е бачкал/бачка, но си движеше прилично ЕЕ-нещото, агенция май се водеше. То си беше спряла принципно структура, санирането сметай каква вреда е донесло - хем да го смяташ, хем не;). Може и след/извън него да е било. Но човекът е добряк, дори и да се прави на лош и експерт;).

Добави коментар

Водещи новини