Шестима безработни се конкурират за едно свободно работно място

  • 04 декември 2020 14:14

  • 324
  • 1
Шестима безработни се конкурират за едно свободно работно място
© bulphoto (архив)

Средно по шестима безработни се конкурират за едно свободно работно място, сочат последните данни на Агенцията по заетостта. Най-силна е конкуренцията в областите Хасково и Сливен - по 14 души, а най-слаба в столицата - по трима.

Отчита се и тенденцията на ден в бюрата по труда да се регистрират по около 1000 души, сочат данните.

Над 50 нови работни места в социални услуги и заетост разкри Община Велико Търново

Детайлният анализ показва, че в 16 области на страната безработицата е над средната, която по последни данни е 6,9 на сто. Най-висока е във Видин - почти 14 процента, а най-ниска в София-град - малко над 3 на сто.

НСИ: Заетите лица в икономиката са 3 588.8 хиляди. БВП за работещите намалява

В 10 области на страната равнището ѝ е над 10 процента. Месец по-рано областите с над 10 процента безработица са били с една повече, като за едно свободно работно място са се конкурирали също по шестима безработни. Най-силна тогава е била конкуренцията в областите Сливен и Разград - по 12 души за едно вакантно място.

Намеренията на правителството са до края на годината регистрираната безработица да не надхвърля 7 процента, а с различните мерки за запазване на заетостта да бъдат съхранени 350 000 работни места.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.04 | 18:48

1
Не е вярна информацията. В София за мястото на Борисов, до сега безуспешно се борят повече от двадесет души, включително и Хич Нем УМ / на прецедента Мунчо Корейското име /.

Добави коментар

Водещи новини