С един пункт се е повишила безработицата в Ловешко за година

С един пункт се е повишила безработицата в Ловешка област за година. Равнището ѝ през октомври е 10,3 процента, като се отчита спад от 0,5 процентни пункта в сравнение с предходния месец и ръст с един пункт спрямо година по-рано.

С 3,4 процентни пункта е над равнището на безработица за страната, което е 6,9 на сто, съобщават от дирекцията "Регионална служба по заетостта" - Ловеч.

Най-ниска е безработицата в общините Ловеч и Троян - 6,3 процента. Най-висока е в общините Угърчин - 26,7 на сто, и в Ябланица - 25,9 процента.

Безработицата в трите северозападни области е намаляла през октомври

През октомври най-много хора са започнали работа в преработващата промишленост - 34,4 процента от всички, следвани от търговията, ремонта на автомобили - 9,4 на сто, хотелиерството и ресторантьорството - 7,5 на сто, и др. Заявените работни места на първичния пазар на труда през октомври са 392, като 49,7 на сто от тях са в частния сектор.

Най-голям дял свободни работни места са заявени в държавно управление и преработващата промишленост.

Най-търсените професии през този месец са: административен персонал, водещ счетоводни и други документи, монтажници, оператори на стационарни машини и съоръжения и др.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет