Промените в Кодекса на труда влизат на второ четене в пленарната зала

  • 10 ноември 2020 18:17

  • 1054
  • 0
Промените в Кодекса на труда влизат на второ четене в пленарната зала
© Novini.bg

Парламентът ще обсъди на второ четене утре промените в Кодекса на труда. Това предвижда проектопрограмата на депутатите за тази седмица.

В края на октомври от КТ "Подкрепа" излязоха на протест срещу готвените изменения, с които се дава възможност за двойно увеличение на лимита на извънредния труд - от 150 на 300 часа през една календарна година.

Бизнесът: Много е трудно да набереш инерция, след като си спрял дейност

В Кодекса на труда е разписано и предложението за промяна на наименованието на празника 24 май. В проектопрограмата на парламента за тази седмица е и второто четене на промени в Закона за закрила на детето и в Семейния кодекс.

Предвижда се депутатите да разгледат на първо четене изменения в Закона за водите, както и законопроекта за българския жестов език. В четвъртък Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Закона за публичните финанси, в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България.

В проектопрограмата за четвъртък е и второто четене на изменения в Закона за българските лични документи и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата в Република България.

В петък се предвижда депутатите да разгледат на първо четене изменения в Закона за опазване на околната среда и в Закона за юридическите лица с нестопанска цел. След това е предвиден парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1054 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини