Община Ловеч ще поеме два дълга от фонд "Флаг" за финансиране на проекти

  • 30 октомври 2020 14:55

  • 276
  • 0
Община Ловеч ще поеме два дълга от фонд "Флаг" за финансиране на проекти
© wikipedia

Община Ловеч ще поеме два дълга от фонд "Флаг" за финансиране на проекти. Такова съгласие са дали общинските съветници на последното си заседание, съобщават от общинската администрация.

Единият заем е за изпълнение на проект "Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в гр. Ловеч".

Община Ловеч има готовност за зимно поддържане на уличната мрежа

Максималният размер на дълга е близо 363 хиляди лева, видът е краткосрочен, поет с договор за общински заем. Срокът за погасяване е 12 месеца.

Гласувано било и поемане на дългосрочен общински дълг от фонд "Флаг" ЕАД за изпълнение на проект "Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч - етап 3".

Максималният размер е близо 277 хиляди лева, поет е с договор за общински заем. Срокът за погасяване - до 24 месеца. Според решението на съветниците кметът на община Ловеч трябва да проведе разговори за по-нисък лихвен процент.

Общинският съвет е приел и предложението да се кандидатства с проектното предложение "Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч". Проектното предложение е готово, но още не е подадено, сега искаме вашето принципно съгласие, после ще има обществено обсъждане и след това ще влезе отново в Общински съвет, е обяснила процедурата кметът Корнелия Маринова.

Мая Йорданова
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини