КРИБ подкрепи исканията на БХРА

  • 26 октомври 2020 15:13

  • 312
  • 0
КРИБ подкрепи исканията на БХРА
©

Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) подкрепи  декларацията на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) от 23 октомври, в която най-голямата туристическа организация настоява за обединение и обсъждане на бъдещи противоепидемични мерки с всички представители на туристичесикя бранш.

Това пише в официално съобщение от пресцентъра на БХРА, което публикуваме без редакторска намеса:

"КРИБ – Гласът на българския бизнес – изразява пълна подкрепа на посочената по-горе декларация от 23.10.2020 г., пишат от конфедерацията в писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, здравния министър Костадин Ангелов и с копия до съпредседателите на Обединени патриоти Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.  КРИБ настоятелно моли БXPA да бъде включена във всички срещи и други мероприятия на правителството и здравните власти, свързани с противоепидемичните мерки в целия бранш, се казва в писмото.  

Сдружението на заведенията: Какво очаква над 100 хил. души, заети в бранша?

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация е колективен член на КРИБ. Тя е най–старата и с утвърдени през годните традиции организация в туризма в България, припомнят от конфедерацията. Обединява хотелиери и ресторантьори с над 3000 търговски обекта, което я прави реално представителна на национално равнище.

Конфедерацията споделя тревогата на БXPA от неравноправното третиране на отделните сегменти в туристическия сектор по отношение на задължителните противоепидемични мерки, свързани с разпространяването на COVID — 19. Тежките поражения върху туристическия бизнес, предизвикани от пандемията и необходимостта хотелите и другите търговски обекти да продължават да работят, осигурявайки ефикасна противозаразна защита на клиентите си, налагат задълбочено обсъждане на предписваните ограничителни мерки с всички представители на бранша, се казва още в писмото на КРИБ". 

Novini.bg
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини