Малките фирми в Плевенско получават безвъзмездно близо 3 млн. лв. за справяне с пандемията

  • 02 октомври 2020 11:06

  • 471
  • 0
Малките фирми в Плевенско получават безвъзмездно близо 3 млн. лв. за справяне с пандемията
© Булфото (архив)

Малките фирми в област Плевен получават близо 3 милиона лева безвъзмездна финансова подкрепа за справяне с пандемията от COVID-19. Това съобщи Николета Минчева - експерт в Областния информационен център в Плевен.

От юни до края на септември 349 микро и малки предприятия от региона са сключили договори за безвъзмездна финансова подкрепа от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" за преодоляване на икономическите последствия от пандемията.

В Ловеч 29 фирми ще получат финансова подкрепа за преодоляване последствията от COVID-19

Точната стойност на помощта възлиза на 2 835 452.34 лева. Към 30 септември 2020 г. договор за максималния грант от 10 хиляди лева са подписали 220 фирми от област Плевен, пет фирми ще получат минималния размер от 3 хиляди, а 28 - между 3 и 4 хиляди лева.

В областния град Плевен развиват дейността си 280 от фирмите, а останалите 69 са от селищата в областта.

Одобрените фирми работят в различни икономически сектори - търговия, строителство, гастрономия, текстилна индустрия, производство на опаковки, предпечат и реклама, счетоводни и консултантски услуги, недвижими имоти, медицински практики, центрове за обучение, фризьорски и козметични услуги, ръчна изработка на сувенири и подаръци, туристическа, авторемонтна, спедиторска и транспортна дейност.

Оценката на подадени проектни предложения по тази мярка продължава, уточни Николета Минчева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
471 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини