Теменужка Петкова посочи откъде дойде проблемът с фактурите на "Топлофикация"

За месец септември цената на природния газ скочи с най-висок процент и направихме проверка, за да видим дали правилно е приложена формулата от споразумението с "Булгаргаз" и всъщност се оказа, че всичко е изпълнено както трябва. Това заяви в предаването "Лице в лице" в ефира на bTV министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

,,Ефектът за българското общество е ясен – ако не бяхме предоговорили формулата, по която се образува цената, за месец септември тя щеше да бъде 32 лева, а благодарение на това предоговоряне с "Булгаргаз" цената е 22 лева. От всичко това ние сме спестили 324 млн. лева на българските домакинства, така че българските граждани трябва да знаят, че предоговарянето на формулата е един безспорен успех'', обясни министър Петкова.

Започва извънредна проверка на "Топлофикация София" и фирмите за дялово разпределение

В момента Министерството на енергетиката и КЕВР извършват проверка в "Топлофикация-София" на база на Закона за енергетиката, отнасящ се за надплатените суми до март 2020 г. До края на октомври КЕВР трябва да излезе с доклад, който да предостави пред Народното събрание. Разбира се, освен в "Топлофикация", проверки се извършват и в дружествата за топлинно счетоводство. Но искам нещо друго да кажа и това е, че според мен проблемът с фактурите на "Топлофикация" е по-скоро комуникационен, т.е. в тях няма фактически грешки в определянето на цените, но нека все пак да изчакаме и доклада от проверката, коментира Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Относно АЕЦ "Белене" енергийният министър увери, че проектът не е стопиран.

Правителството продължава да работи в тази насока. Инвеститорският интерес е налице, той е заявен и продължава да съществува, но кризата с коронавируса забави процедурата, свързана с избирането на стратегически инвеститор. Но категорично няма отлагане на проекта с пет години, посочи тя.

,,Жаклен Коен сам изяви желание да напусне Българския енергиен холдинг. Надявам се скоро да се реши този въпрос с неговия заместник'', уточни министър Петкова и допълни, че Коен напуска по лични причини.

Шефът на БЕХ подаде молба за напускане, Теменужка Петкова я прие

Нашите въглищни централи ще работят до 2030 г. с хоризонт до 2055 г., защото става дума за основна базова мощност в енергийната ни система, завърши Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Коментари

 1. 2020.09.29 | 19:29
  Абе кукло крадлива. Защо растат сметките за парно, като цената на природния газ намаля с 40% ма???
 2. 2020.09.29 | 18:43
  Е не ! Ще оставим слепци , като теб да гласуват за червените!.
 3. 2020.09.29 | 18:32
  Каква е ДЪРЖАВАТА такива са и ФИРМИТЕ.
 4. 2020.09.29 | 18:25
  Тази коза почна да лъже повече от Слънчо!
 5. 2020.09.29 | 18:11
  пак гласувайте за бойко, 10 лева увеличение на пенсиите, 1000 лв увеличение на данъци и храни, браво
  1. 2020.09.29 | 18:15
   само дето топлофикация е голям лъжец - хъпво надписа яко фактурите за март и април, а след това върна от надписаното 20%, което също пък потъна в някакви нови изравнителни сметки и от първа изравнителна трябваше да ми връщат над 100 лв, след месец с някакави си прихващания трябваше да доплатя 18 лв - топла вода на нула защото ме нямаше, парно на 0 по същата причина,само за общи части и тръби в банята!
  2. 2020.09.29 | 18:12
   ти що мисиш, че ако е нинова ще е по-различно?!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет