В област Разград са установени 33-ма работници, полагащи труд без договори

В област Разград от началото на годината са установени 33-ма работници, полагащи труд без договори. Нарушенията са констатирани при извършените девет съвместни проверки на експерти от Инспекцията по труда и Регионалния съвет на КНСБ в Разград, съобщи областният координатор на конфедерацията Грациела Ранкова. Тя уточни, че работодателите, допуснали недекларирана заетост са санкционирани.

Един от основните приоритети за КНСБ е борбата със сивата икономика, която по данни на НАП, нанася вреди в размер на над 400 млн.лв. годишно на бюджета, коментира още Ранкова.

По думите на Ранкова секторите с най-голям ръст нарушения са селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството. Местната структура на КНСБ в Разград е съдействала за подаване на сигнали от граждани и в сферата на образованието, строителството, търговията, културата. По всички сигнали са извършени проверки от съответните институции и при наличие на нарушение, са предприети необходимите мерки към съответните фирми или институции, отбеляза Грациела Ранкова. Тя добави, че КНСБ настоява за дългосрочно и устойчиво финансиране на мерките за справяне с недекларирания труд, както и точни национални данни по темата.

Сачева сред работници: Новият модел на 60/40 ще продължи, но в друг формат

Коментари

  1. 2020.09.25 | 11:45
    Естествено, това са фирми на комунистическите приватизатори.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет