Икономическият министър връчи сертификат за инвестиция на компания, която ще разширява складова база за зеленчуци край Пловдив

Икономическият министър Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин връчи сертификат за инвестиция на компания, която ще инвестира близо 30 млн. лв. край Пловдив, съобщиха от Министерството на икономиката.

От началото на 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/ са издадени сертификати за клас инвестиция на 22 проекта на обща стойност 709,4 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият 3203 нови работни места. Това е заявил министър Борисов при връчването на сертификат на "Балкан агрикалчарал" ООД днес в Пловдив.

Дружеството предвижда изграждане на нова производствена и складова база за преработка и складиране на плодове и зеленчуци в Индустриална зона "Марица", част от Тракия икономическа зона, с. Калековец, община Марица. Размерът на инвестицията възлиза на 29.2 млн. лв. и ще бъдат разкрити 31 нови работни места. Сертификатът ще даде възможност ползването на насърчителната мярка за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура.

Голям инвестиционен проект ще допринесе за откриването на 200 работни места в Пловдив

Министър Борисов подчертал, че обявената инвестиция е поредното доказателство за запазване на положителната тенденция на интерес към възможностите за инвестиране в страната, въпреки световната криза породена от пандемията. "Макроикономическата и финансова стабилност и влизането в ERM II остави България на картата на инвестиционните процеси. В период на криза, чиято продължителност не е известна, от особена важност е подкрепата на държавата за новите инвестиции и заетостта", допълнил той.

Борисов цитирал и статистика от предварителните данни на БНБ, според която нетният поток на преките чуждестранни инвестиции в България за периода от януари до юли 2020 г. възлиза на 1.407 млрд. евро, като нараства с 495 млн. евро (54.2 на сто) спрямо същия период на предходната година./РУМ/

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет