Близо 490 безработни в Разградско са намерили препитание през август

Общо 489 безработни в област Разград са започнали работа през август. Близо 59 на сто от тях са устроени в реалната икономика, съобщават от Регионалната служба по заетостта.

В сравнение със същия период на миналата година се отчита значителен ръст на започналите работа, с 50,3 процента. Най-много са намерилите препитание в секторите държавно управление и преработваща промишленост.

Заявените работни места на трудовия пазар през август са 141, като 42,6 на сто са от частния сектор. Най-търсените професии през месеца са учител, сервитьор, общ работник, технически сътрудник, шивач, чистач, пакетировач.

Операта "Метрополитън" в Ню Йорк анулира сезон 2020-21 г.

В бюрата по труда в област Разград към края на август са регистрирани 5550 безработни. В сравнение с предходния месец броят им е със 320 по-малко. Равнището на регистрираната безработица в областта е 10,6 на сто, с 0,7 процентни пункта по-ниска в сравнение с юли. По общини най-висока си остава безработицата в Самуилско, а най-ниска в община Разград, сочат още данните на Регионалната служба по заетостта.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет