Започват проверки на енергийните обекти за работа през предстоящия есенно-зимен сезон

В периода от 23 септември до 7 октомври експерти от Министерството на енергетиката ще проверят готовността на енергийните обекти за работа през предстоящия есенно-зимен сезон, съобщиха от ведомството.

Проверките се извършват за шеста поредна година, като целта е да се минимизират неблагоприятните последствия от природни бедствия и аварии, уточняват от министерството.

Експертите ще се запознаят с програмите за аварийно планиране и предвидените дейности по материално-техническото осигуряване на есенно-зимния период 2019-2020 г. на "Електроенергиен системен оператор" ЕАД, "Електроразпределение Юг" ЕАД, "Електроразпределение Север" АД и "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

В периода от 23 до 25 септември ще бъдат проверени обекти на "ЕСО" ЕАД и "Електроразпределение Север" ЕАД в района на Варна, Балчик, Каварна и Добрич. От 28 до 30 септември проверката ще обхване обекти на "ЕСО" ЕАД и "ЧЕЗ Разпределение България" АД в Костенец, Ихтиман, Самоков, Долна Баня, Елин Пелин; а от 5 до 7 октомври - на "ЕСО" ЕАД и "Електроразпределение Юг" АД в Карлово, Калофер, Казанлък, Сопот, Павел Баня и Баня.

Резултатите от проверките ще бъдат изготвени до 21 октомври 2020 година.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет