Димитър Манолов: Пенсията не е подаяние

Преизчисляването на всички пенсии или на най-ниските пенсии - това са най-удачните предложения на социалното министерство. Най-глупавото е да бъдат увеличени само минималните пенсии, защото много малко хора ги получават. Това няма да е справедливо. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"50-те лева, които бяха отпуснати на пенсионерите бяха, за да могат те да си купят лекарства и да си помогнат в кризата. Когато се прие швейцарското правило нямаше толкова висока инфлация", уточни той.

КНСБ: Пенсиите трябва да се вдигнат, но не с преизчисление

"Пенсията не е подаяние, а е резултат от това, което е правил човек през трудовия си живот. Тя има функция от това върху какъв доход и колкко време си се осигурявал. Някой трябва да обясни по какъв механизъм ще се увеличават пенсиите", категоричен е Димитър Манолов.

По думите му дефицитът на НОИ намалява, но не по добри причини. "Основната причина е намаляването на броя на пенсионерите, посочи Манолов. Всички ние не живеем толкова добре, колкото ни се иска. Трябва по по различен начин да разпределяме това, което получаваме. Като първа стъпка трябва да се освободи от данък минималната работна заплата. Трябва да се преосмисли и таванът на пенсиите", обясни той.

"Аз съм "за" миниамланата пенсия да стане 300 лева, но със същия процент трябва да се увеличат и останалите пенсии. С 250 лева никой не може да живее. Така трябва да се преизчислят пенсиите, за да не се срине системата", подчерта синдикалистът.

Коментари

  1. 2020.09.21 | 20:41
    Комунистически боклук пенсиите на хората станаха на бетон и стъкла по Черноморието 300 лева пенсия сто лева лекарства 200 лева телефони вода ток а за ЯдЕНЕ от къде за данъци от къде на тези цени пенсията минимална трябва дае 600 лева минималната зада изкарват месеца хората
  2. 2020.09.21 | 20:36
    Пенсията е резултат от това да ти взимат парите които изработвани за да ги ползва когато завършиш определена възраст. А в държави като БГ където тези средства се крадат безнаказано цял живот няма как да са налични. За това тези които ги източват в затвора.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет